Haber

Numan Kurtulmuş nerede? TBMM’nin kafa karıştırıcı oturumunda tüm gözler en çok onun üzerindeydi.

Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki Yargıtay kararının Meclis’te okunmasıyla Atalay’ın görev süresi azaltıldı. O anda Meclis’te gerginlik artarken tüm gözler Meclis Başkanı’na çevrildi. Numan Kurtulmuş O çağırdı . Kurtulmuş’un BAE ziyareti nedeniyle oturuma katılmadığı belirtildi.

ATALAY’IN YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI

TİP’ten Hatay milletvekili seçilen Gezi Parkı mahkumu Can Atalay’ın milletvekilliği düşürüldü. Kararın okunması sırasında CHP, DEM Parti, Saadet Partisi ve TİP’ten bazı milletvekilleri TBMM Başkanlığı önüne gelerek kararın okunmasını protesto etti. Milletvekillerinin protestoları devam ederken Bekir Bozdağ toplantıya ara verdi.

“BU KARARI BUGÜNE KADAR NEDEN KURTULMUŞ’A OKUMADI?”

CHP Kümelenme Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, bugün sadece milletvekili sayısının azaltılmasının değil, “yüksek yargı organları arasında ortaya çıkan bir devlet krizinin de tartışıldığını” söyledi. Günaydın, “Yargıtay 3. Ceza Dairesi, sizin de görev yaptığınız bu Meclis Başkanı’nı görevlendirdi ve ‘Ben bu kararı verdim, neden okumadınız?’ dedi. “Eğer iddianız doğruysa, şu ana kadar Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan Sayın Numan Kurtulmuş neden bu kararı okumadı? Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin onurunun korunması gerektiğini biliyor.” dedi.

“KURTURMUŞ, KARARIN OKUNDUĞU GÜN ÜLKEDE DEĞİLDİ”

Aleyhinde konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Can Atalay hakkındaki yargı kararının okunmasının “sadece usulsüz değil aynı zamanda hukuka aykırı bir eylem olduğunu, Anayasa’yı ayaklar altına alan bir darbe girişiminin tamamlanmasını izlediklerini” savundu. “

“Bu karar Meclis tutanaklarına girdiğinde milletvekili statünüz sorgulanacak.” Baş, sözleriyle, kararın okunmasının ardından Atalay’ın milletvekilliğinin kaybedileceğini hatırlattı. Baş, “Peki Can Atalay milletvekiliydi değil mi? Milletvekiliyse neden 9 aydır cezaevinde? Milletvekili değilse neyi eleştireceğiz? mantıksız, mantıksız, hukuka aykırı bir girişim.” değerlendirmesini yaptı.

Can Atalay hakkındaki kararın, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplantıda okunacağını belirten Baş, “Numan Kurtulmuş okumuyor, okunduğu gün ülkede yok” dedi. . Celal Adan, Sırrı Süreyya Önder, Gülizar Hanım okumuyor, Bekir Bozdağ okuyor. Bu bizim için tarihin bir ironisi, hakkı var. Çünkü okumayı seviyor.” sözlerini kullandı.

NUMAN KURTULMUŞ BAE’DE

NE OLDU?

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Atalay’ın “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etmek” suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ve bu suçtan tutuklanmasına karar verdi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi yerel mahkemenin kararını hukuka uygun buldu.

28. Genel Seçimde TİP’ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay, Yargıtay’a başvurmuş, süreç devam ederken Yargıtay 3. Ceza Dairesi Can Atalay’a verilen 18 yıl hapis cezasını onamıştı. Gezi Parkı davasında.

Yargıtay’ın talebi reddetmesinin ardından Atalay, iki kez Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu ve her iki başvuruda da Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verdi. Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin Atalay hakkındaki hak ihlali kararlarına uyulmasına yer olmadığına ve kararın TBMM Başkanlığı’na gönderilmesine karar verdi. Bu arada Can Atalay’ın rütbesinin düşürülmesiyle TİP’in Meclis’teki sandalye sayısı 4’ten 3’e düştü.

Alakalı haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu