Ekonomi

Antalya Finike Toptancı Hali Sezonu Açtı

Başkan Böcek, ‘Üreticinin ve tüketicinin yanındayız’

Finike Toptancı Hali Dönem Açılışına katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye’nin en fazla market ve esnafına sahip Antalya’da üreticinin her zaman tüketicinin yanında olduğunu söyledi.

2022-2023 Yeni dönem Finike Toptancı Hali’nde düzenlenen törenle başladı. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, Türkiye Taşıyıcılar Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, Finike Halciler Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi ve Finike Hal Derneği Başkanı İsmail Karataş, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, meclis üyeleri, muhtarlar, STK’lar, dernekler, oda temsilcileri, komite üyeleri, tüccarlar ve vatandaşlar katıldı. Törende devlet döneminin hayır ve bereketle geçmesi temennisinde bulunuldu.

GECE VE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptığı konuşmada, kimseyi ötekileştirmeden 19 ilçenin 913 mahallesine eşit hizmet vererek köylünün, çiftçinin ve tüketicinin emrinde olmaya çalıştıklarını belirtti. Türkiye’de en çok çarşı ve esnafa sahip Büyükşehir Belediyesi olduklarını belirten Lider Böcek, “Planlı, kurallı, kimlikli bir şehir olmak için yola çıktık. Çiftçimiz, köylümüz, vatandaşlarımız, Antalya’mız için gece gündüz çalışıyoruz.”

ÜRETİCİNİN TÜKETENİNİN YANINDAYIZ

Ülkede yaşanan ekonomik krize dikkat çeken Başkan Böcek, “Üreticilerimizin her zaman yanında olmalıyız. Girdilerinin, mazotunun, gübresinin, ilacının değerlendirilmesini diliyorum. Çiftçi kayıt sisteminde sorun yaşayan Ziraat Odalarını destekliyoruz. Elektrik maliyetlerindeki artışa rağmen hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız için 50 ton su kullandık. 5 ton suyu meskenlerde 5 liraya yaptık. Sosyal belediyecilik anlamında da gerekeni yapıyoruz. Elimizden geldiğince üreticinin ve tüketicinin yanında olmaya devam ediyoruz.”

2023 YILINDA UZAY ÇATI

Finike Salonu’ndaki uzay çatı çalışmalarına 2023 yılında başlayacaklarının müjdesini veren Başkan Böcek, Kumluca ve Finike Salonları’na kamera sistemi kurulacağını kaydetti. Önder Böcek, 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü de kutlayarak, “Kadınlarımızın yüzünün güldüğü, çiftçi, üretici ve gençlerin geleceğe umutla baktığı, tüm vatandaşlarımızın mutlu olduğu, aydınlık, bol ve bereketli günler görmek dileğiyle.”

GEYİKÇİ ‘BİRLİKTE GİDECEĞİZ’

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, artan üretim ve dağıtım maliyetlerinin sebze ve meyve fiyatlarını etkileyerek vatandaşların ucuz sebze ve meyveye ulaşmasını zorlaştırdığını söyledi. Önder Geyikçi, “Birlik ve beraberlik içinde bu zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum” diyerek, “Çiftçinin içinde bulunduğu kötü durumu anlayan ve gelen Torosların oğlu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhitin Böcek’e çok teşekkür ediyorum. Cam seralardan bugüne çiftçimize, esnafımıza ve Finikeli hemşehrilerimize vermiş olduğu desteklerden dolayı.”

DİKKATLİ BİR LİDER

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan da şöyle konuştu; “Sayın Başkanımız Muhittin Böcek bu dünya şehrinin en büyük yükünü taşımaktadır. Ona gerçekten anlayışlı Başkanımız olarak hitap ediyoruz. İnşallah bundan sonra onu bir fahri tüccar olarak düşünmek istiyoruz.”

ALP’TEN LİDER BOCEK’E TEŞEKKÜRLER

Törende konuşan Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarım alanında ilçelere büyük katkı sağladığını söyledi. Alp, “Enerji desteğinden kapalı devre sulamaya, kooperatiflere ve kooperatiflere kadar çiftçilerimize vermiş olduğu destekler için Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.”

İYİ SEZON

Törende Finike’nin tarım ve ticaretine katkı sağlayan firma temsilcilerine plaketleri takdim edildi. Finike Hal Derneği Yönetim Kurulu, çiftçiye ve üreticiye katkılarından dolayı Önder Muhittin Böcek’e plaket takdim etti. Ardından dualarla dönem açıldı. Açılışın ardından esnafı ziyaret eden Lider Böcek, hayırlı satışlar diledi.

GEYİKÇİ ZİYARETİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’yi makamında ziyaret ederek ilçeye yapılacak hizmetlerle ilgili görüş alışverişinde bulundu ve çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu