Haber

Kayseri Kocasinan’da kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kentsel dönüşüm alanı içerisinde 7’den 70’e herkesin kendince hayat bulabileceği mekanlar inşa ettiklerini belirten Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, dönüşümde yeşil alanlara daha çok önem verdiklerini belirterek, “Önceliğimiz Yeşil bir Kocasinan’dır.”

Kentsel Dönüşüm Projelerinden Seyrani Mahallesi’ndeki park çalışmalarını denetleyen Önder Çolakbayrakdar, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Dönüşüm projeleriyle vatandaşların daha keyifli ve konforlu ortamlarda yaşaması için aralıksız çalıştıklarının altını çizen Önder Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümle birlikte diğer sosyal tesisleri de birer birer inşa ettiklerini, Seyrani’nin yeni yüzüyle daha keyifli olduğunu vurguladı. Bu da Kayseri’ye yakışıyor.

Seyrani bölgesinin parklarıyla daha yeşil ve güzel hale geldiğini belirten Önder Çolakbayrakdar, “Kentsel dönüşüm alanında yer alan parkımızda son etaptayız. Aşamalı sahiplik analizinin yanı sıra parkları da aşamalı olarak üretmeye devam ediyorduk. Geçen yıl ilk etabını yaptık, bu yıl da son etabını yaptık. Önümüzdeki günlerde ağaçlandırma çalışmalarının tamamlanmasıyla kullanıma hazır hale gelecek. Kentsel dönüşümle yeni yuvalar, yeni konutlar, yeni çevre düzenlemeleri oluşturuyoruz ama her kentsel dönüşüm alanında çocuk, genç, kadın, erkek başta olmak üzere 7’den 70’e herkesin kendine ait bir hayat bulabileceği mekanlar inşa ediyoruz. Vazgeçmediğimiz parklar da bunlardan biri. Kentsel dönüşüm alanlarında park çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Güzel olsun. “Önceliğimiz yeşil alan, önceliğimiz yeşil bir Kocasinan” dedi.

Dönüşümle bölgenin daha da güzelleştiğini belirten Önder Çolakbayrakdar, cıvıl cıvıl çocuk seslerinin olduğu, vatandaşların pencerelerini açıp dışarı çıktıklarında gülümseyecekleri farklı ve çağdaş parklar yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

kucukcekmeceajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu