Sağlık

Kahve kanser riskini azaltıyor

Dünyadaki birçok kuruluş, kafeinin besin öğesi olarak kullanımını bariz sınırlar içinde olmak kaydıyla onaylıyor ve yeterli, kaliteli ve gerçekten kavrulmuş kahvenin olağan ölçülerde tüketilmesiyle sağlanan kafeinin güvenli olduğu belirtiliyor. .

Kafeinin yanı sıra düzenli olarak kahve tüketen bireylerde yüksek antioksidan içeriği sayesinde karaciğer kanseri başta olmak üzere pek çok kanser türüne yakalanma riskinin önemli ölçüde azaldığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.

Kahve, bu faydalarının yanı sıra özellikle son zamanlarda peeling etkisine sahip olması nedeniyle hem dünyada hem de ülkemizde cilt bakım ürünlerinde de sıklıkla kullanılmaktadır.

Yeterli ve stabil beslenmenin yanı sıra antioksidan ve biyoaktif bileşenler içeren bazı besinlerin eklenmesi birçok fayda sağlar. Kahve, bu besinler arasında en çok bilinen ve tercih edilen aktör olmaya devam ediyor. Bu nedenle kahvenin hastalıklar üzerindeki olumlu etkileri ve yararları üzerine bilimsel çalışmalar sıklıkla yapılmaktadır.

Kilo verme sürecini hızlandırır

Kahvenin faydalarına odaklanan Arabica Coffee House CEO’su Av. Sertaç Yalçın dedi ki:

“- Kafeinin en yaygın psikoaktif ilaç olduğu söyleniyor. Gerçekten de araştırmalar, kafein alımının çağdaş yaşama uyum sağlamada değerli bir yardımcı olduğunu göstermektedir. Bunun nedeni, insan vücudunun çalışmasının gece ve gündüzün ritmine alışmış olmasıdır. Ancak çağdaş hayatın düzenine ayak uydurabilmek için bu ritmin bozulması gerekebilir.

– Kahve burada devreye giriyor. Kafein ayrıca yağ hücrelerine doğrudan bir sinyal göndererek yağları parçalamalarını söyleyen sınır sistemini uyarır ve metabolizmanın hızlanmasına katkıda bulunur. Bu sayede yağ yakma ve kilo verme sürecini hızlandırdığı da bilinmektedir.

– Bu doğal süreçte doğru, kaliteli ve gerçek kavrulmuş kahveyi sade tüketmeye özen göstermek ve dengeli beslenmek gerekir. Kafeinin beyin dışında bağırsak, kalp ve solunum sistemi üzerinde etkisi olmasına rağmen aslında merkezi sınır sistemi olan beyni bu şekilde uyarır. Bire bir kahve; Dikkat, uyku, yakın hafıza gibi işlevlerimizi olumlu yönde etkiler.”

Arabica Kahve Evi Hakkında

Kahve sektörünün öncülerinden ve yerel bir marka olan Arabica Coffee House, Mimar Elif ÜLGER YALÇIN ve Av. 2014 yılında Ankara merkezli olarak Sertaç YALÇIN tarafından kurulmuştur. DDY Besin A.Ş.’yi bünyesine katan şirket, şimdi 6 bölgede 140’a yakın şubesi ve Türkiye’de açılacak şubeleri ile hizmet verecek.

arapgir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu