Sağlık

Yoksa saçınızı da havluyla mı kurutuyorsunuz? İşte saçınıza dost ve düşmanın alışkanlıkları!

Beslenmeden giyinmeye, kişisel bakımdan hava koşullarına kadar pek çok ek faktör saç sağlığımız üzerinde olumlu ya da olumsuz etkilere sahiptir. Saçları havlu ile kurutmak, yanlış saç kurutma makinesi kullanmak ve yanlış saç bakım işlemleri saçlarınız için büyük sorunlara neden olabilir. İşte saçınıza yapabileceğiniz en büyük kötülükler ve iyilikler!

FÖN VE ŞEKİLLENDİRİCİLER SAÇLARINIZIN DÜŞMANI OLABİLİR

Saç şekillendirici gibi aletler yüksek sıcaklıklarda saçlarımızla temas ettiğinden kırılmalara, kırılmalara ve yanıklara neden olabilir. Yüksek ısıda çalışan ve özenle şekillendiren her türlü cihazı kullanmaya dikkat edin. Fön makinesini kullanırken ısıyı saçınızdan uzaklaştırın.

SAÇLARINI HAVLUYLA KURULAYANLAR DİKKAT!

Saçı kurutmak için büyük bir havlu seçmek saçınıza bindirdiği yük nedeniyle saçlarınızı yırtabilir. Pamuk saçınızdaki suyu emdiği için aslında daha büyük bir havludan daha ağır hale gelir. Büyük havlunun ölçeği saçınızın yapısının bozulmasına neden olabilir.

Islak saç çok hassas olduğu için saçınızı havluyla kuruturken kırılma ve yıpranma ihtimaliniz var. Bunun yerine saçınızı bir havluyla hafifçe sıkarak nemi almayı deneyebilir veya bunu eski bir tişört gibi yumuşak yüzeyli modüllerle yapabilirsiniz.

DUŞ SUYU SICAKLIĞI ÇOK ÖNEMLİDİR

Çok sıcak su hem saç köklerine hem de saç uçlarına zarar verir. Sorunlu saçlarınız varsa duş sırasında tükettiğiniz suyun sıcaklığı bile çok değerlidir. Bu konuyu saç bakımı kapsamında ele alarak oldukça dikkatli olmalısınız.

SAÇ BAKIM YAĞLARI İLE SAÇLARINIZI DESTEKLEYİN

Saç bakımında en değerli yağlardan biri zeytinyağıdır. Tam bir saç dostu olan zeytinyağı, içerdiği vitaminlerle saç derisini besler ve nemlendirir. Özellikle kuruluk şikayeti olanlar için oldukça yeterli bir nemlendiricidir. Kepeğe karşı etkili olan zeytinyağı aynı zamanda saçların daha parlak görünmesini sağlar.

SAÇ YIKAMA SIKLIĞI

Saçınızı 3-4 günde bir yıkamanız idealdir ancak 2-3 günde bir yıkamak bile önemli ölçüde fark yaratacaktır. Ama bu herkes için geçerli olmayabilir.

ÖZEL TEDAVİ UYGULAYIN

Avokado ve Muz Maskesi

gerekli malzemeler; avokado, muz, yumurta, biraz zeytinyağı ve biraz elma sirkesi. Tanımlamanın ilk adımında avokado, muz, yumurta ve zeytinyağını blenderda pürüzsüz olana kadar karıştırın ve ardından bu malzemeyi saçınıza masaj yaparak uygulayın. Saçınızı duruladıktan sonra sirke ve su karışımını saçınıza uygulayın ve birkaç dakika sonra tekrar durulayın. Ardından farkı hızlı bir şekilde hissetmeye başlayabilirsiniz.

Aloe Vera ve Hindistan Cevizi Yağı Maskesi

3-4 yemek kaşığı aloe vera jeli ve 2 yemek kaşığı katı hindistancevizi yağını yarım çay bardağı yoğurt ile karıştırıp nemli saça uygulayın. Maske ile yarım saat kadar bekledikten sonra saçınızı durulayabilirsiniz.

haber-eyyubiye.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu