Sağlık

Yapay tatlandırıcı zararlı mıdır? Şekersiz tatlandırıcıların zararları nelerdir?

Günümüzde tatlandırıcılar artık sadece şeker hastaları için zorunlu bir alternatif değil; Aynı zamanda kilo vermek isteyenlerin, kilosunu kontrol etmek isteyenlerin ve kalori sayanların da tercihidir. Yaygın olarak kullanılan bu tatlandırıcıların sağlığımızı tehdit ettiğine dikkat etmek gerekiyor, aksi takdirde yağmurdan kaçarken doluya yakalanmanız mümkün.

ŞEKERSİZ TATLANDIRICILAR KİLO KONTROLÜ SAĞLAR MI?

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yayınladığı rehbere göre, şekersiz tatlandırıcıların kullanımı yetişkinlerde veya çocuklarda vücut yağının azaltılmasında uzun vadede herhangi bir fayda sağlamamaktadır ve uzun süreli kullanımda şeker gibi istenmeyen etkiler ortaya çıkabilmektedir. yetişkinlerde diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve ölüm riskinde artış.

Şeker alımını azaltmak için insanlar meyveler gibi doğal olarak oluşan şekerlere başvurmalı veya şeker içermeyen yiyecek ve içecekleri tüketmelidir. Çünkü insan vücudunun sindirimi en zor besinlerden biri olan şekerin sanki daha temizmiş gibi alternatif yollarla tüketilmesi de sağlık açısından bir başka tehdittir. Şekersiz tatlandırıcılar diyet ürünü değildir ve herhangi bir besin değeri yoktur.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yayınladığı rehbere göre şekersiz tatlandırıcıların vücuda oluşturduğu tehditler dışında kilo ve kalori kontrolünde uzun vadede fayda sağlamadığı ortaya çıktı. Yani adı sadece şeker olmadığı için kullanımı çok daha mantıklı görünen bu besin katkı maddesinden uzak durmakta fayda var.

cizreajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu