Haber

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ahmet Davutoğlu’nu kabul etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu kabul etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş’un makamında gerçekleştirilen basına kapalı toplantı yaklaşık 1 saat sürdü. Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, yasama döneminin başlaması nedeniyle Kurtulmuş’a tebrik ziyaretinde bulunduğunu ve gündemdeki konuları ele aldıklarını söyledi. Toplantının iki ana konu üzerinde gerçekleştiğini belirten Davutoğlu, “Biri Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Yargıtay arasında son girişimde yaşanan süreç. İkincisi ise Filistin meselesi. Görüşlerimizi yetkililerle paylaştık. İlk konuyu kamuoyuna açıkladım, Sayın Kurtulmuş’a da söyledim, mevcut Anayasayı kabul edelim mi, etmeyelim mi?” Eleştiriyoruz, eleştirmiyoruz. O ayrı bir konudur ama Anayasaya uymak herkesin görevidir. Yüksek yargı arasında ortaya çıkabilecek her türlü ihtilafın Anayasa çerçevesinde çözülmesi gerekmektedir. Bireysel başvuru hakkının daraltıldığı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne giden yolun tıkandığı, yürütme içindeki bazı unsurların, özellikle yürütmenin, yargıya hakim olduğu vb. hukuki bir durumdur. “Öyle bir durumla karşı karşıyayız. Bunlar Türkiye açısından ciddi olarak düşünülmesi gereken konular. Sorun Anayasa Mahkemesi-Yargıtay meselesi değil. Sorun sadece Can Atalay meselesi değil. Şu anda devam eden tartışma, varlığıdır. Veya demokratik hukuk devletinin olmamasıdır” dedi.

‘KURUMLARA SAYGIYI YERLEŞTİRİYOR’

Görüşleri Can Atalay’ın tam tersi olmasına rağmen Davutoğlu, seçilmiş bir milletvekilinin yerinin Meclis olduğunu söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi’ne ilişkin sözlerini değerlendiren Davutoğlu, “Bunlar Sayın Bahçeli’nin kendi görüşleri. Delilleri sunması gerekiyor. Bunun yolu siyaset değil, bunun yolu hukuktur. Anayasa Mahkemesi’nin tam bir hata yapması Türkiye’deki kurumlara saygının yitirilmesi anlamına gelir.” “Onu yok eder” dedi.

cemisgezek-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu