Haber

Pavyonda Hesap Kavgası: Telefonu Zorla Alınıp Bankadan Para Gönderildi

Ankara’nın Altındağ ilçesindeki köşkte yaşanan hesap anlaşmazlığı mahkemede sonuçlandı. Haydar B. isimli vatandaş ilk hesabı ödese de sonraki 61 bin 500 liralık hesaba itiraz etti. Daha sonra zemin işçileri tarafından darp edilen Haydar B.’nin telefonu alınarak, taşınabilir banka aracılığıyla para gönderildi.

25 Mayıs 2023’te Ankara’nın Altındağ ilçesinde bir parti mekanına giden Haydar B, gece 1.640 liralık faturayı ödedi.

Edinilen bilgiye göre, iş yerinde çalışan kadınlardan biri Haydar B.’nin yanına oturunca, bir süre sonra masaya 1.600 liralık bir banknot daha geldi. Gelen hesaba itiraz eden Haydar B, ikinci kez parayı ödemek istemedi. Ancak yine de hesabı ödeyen Haydar B’ye, yer görevlileri tarafından masasını değiştirip masaya oturarak eğlenceye devam etmesi konusunda ısrar edildi.

Sabah tuvalete giden Haydar B’nin masasının yeniden değiştirildiği öğrenildi. Masaya içki ısmarlayan ve mekanı terk etmek isteyen Haydar B. ile iş yerinde çalışanlar eğlenmeye devam etti ancak masadan kaldırılmadı. İlerleyen saatlerde iş yeri sahibi Ş.K.’nin kardeşi NC tarafından söz konusu tablodan 60 bin liralık hesap kesildi.

İddiaya göre, darp edildiği için taşınabilir bankacılık şifresini vermek zorunda kalan Haydar B, iki kişiye 6 bin 500 lira ve 55 bin lira olmak üzere toplam 61 bin 500 lira para gönderdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 9 şüpheliye ‘sonucundan dolayı ağır yaralama’ suçundan 4,5 yıla kadar, ‘yağmacılık suçundan ise 15’er yıla kadar hapis cezası verildi. işyerinde birden fazla kişinin bulunması’ ve ‘cebir, tehdit veya aldatma yoluyla hürriyetinden yoksun bırakma’. ‘ Sanıkların her birinin 14 yıla kadar, toplamda 33,5 yıla kadar hapis cezası talep eden iddianame hazırlandı.

islahiyeajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu