Haber

Göztepe iç saha maçlarından uzak kalacak

Yeni sezon için gün sayan 1. Lig’de Göztepe, ilk haftalarda evinden Gürsel Aksel Stadı’ndan uzak kalacak. Aylar sonra ilk kez Pazar günü saat 21.45’te oynanacak Sakaryaspor maçında takımıyla buluşmayı bekleyen taraftarlar, Akhisar yolunu tutacak. Geçen sezon liglerin bitiş tarihi, 6 Şubat’ta yaşanan yüzyılın depremi nedeniyle 1 aylık bir aranın ardından ertelenirken, 11 Haziran’da Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası finali nedeniyle yarıda ertelenmişti. Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir’in saha içi bakımları düzgün bir şekilde ertelendi.

Bakım çalışmaları tamamlanmadığı için kulübün kontrol ortağı Sport Republic’in İngiliz takımı Southampton ile oynanan dönemin ilk hazırlık maçı, maçtan 1 gün önce Bornova Stadı’na götürüldü. Bu tarihten 3 gün sonra 18 Temmuz’da Gürsel Aksel Stadı’nda özel bir üniversitenin sahaya kurulan platformdaki mezuniyet töreni taraftarların tepkisini çekti. Hem 11 Haziran’daki finalin ardından yüzlerce kişinin sahaya girişi, hem de mezuniyet töreninin ardından yıpranan saha, ligin ilk haftasına yetişemedi. Stadın tabanının sadece ilk hafta değil bir sonraki iç saha maçında da yetişmeyebileceği öğrenildi.

İZMİR’de stat bulamadı AKHİSAR’da oynayacak Göztepe kadrosu Sakaryaspor maçı için İzmir’de stat ararken, Gürsel Aksel Stadı öncesi iç saha sınavlarının oynandığı Bornova Stadı’nda elektronik bilet sistemleri devreye girdi. inşa edilmiş, bu stadın kullanıldığı Altınordu 1. Ligi’nden sökülmüştür. Ligi kazanan Şanlıurfaspor’un GAP Stadı’na taşındığı öğrenildi. Göztepeliler yıllar sonra tekrar Alsancak Stadı’nda iç saha maçı oynamaya çalışsa da bu stadın zemin bakımının da devam ettiği yanıtını aldı. Akhisarspor’un 3. Lig’e düşmesine rağmen Akhisar Belediyesi’nin daha önce elektronik bilet sistemlerini kurması nedeniyle sökülmeyen Spor Toto Akhisar Stadı’nı kurmaylar gündeme getirdi. Göztepe’nin Pazar günü ilk iç saha maçını bu statta oynaması beklenirken, taraftarlar sosyal medyada Gürsel Aksel Stadı’nın yetiştirilemeyeceği yönünde tepki gösterdi.SON YABANCI MESSAOUDİ

Transfer arayışlarını sürdüren ve yabancı kontenjanının dolması nedeniyle sıkıntı yaşayan Göztepe, Cezayirli golcü Billal Messaoudi’yi kadrosuna katıyor. Belçika 1. Ligi’nde KV Kortrijk forması giyen 25 yaşındaki oyuncunun, ülkesinde JS Saoura deplasmanına çıkarak sarı-kırmızılı takıma imza atacağı öğrenildi. Belçika grubunda geçen dönem 31 maçta 2 gol atan Messaoudi, bu dönem 2 maça çıktı.

tortumhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu