Haber

Milletvekili Tutdere: “Adıyaman’ın sorunlarının büyük bölümü çözülmedi”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı yaptığı konuşmada Adıyaman’ın sıkıntılarını sıralayarak iktidara geldi.

Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’ın bugüne kadar hak ettiği hizmeti alamadığını belirterek, “20 yıllık AKP iktidarı seçimden seçime hatırlıyor, seçimden sonra unutuyor; “Sağlığın birçok alanında birçok sorunu var. . Genel kurulda defalarca sorunları dile getirdik, komisyon çalışmalarında bu konuların analizi için hükümete uyarılarda bulunduk, Adıyaman halkının taleplerini bu kürsüden dile getirdik. Ancak bu sorunların çoğu henüz çözülmedi” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda gösterdiği fotoğrafla Adıyaman-Çelikhan yolunu TBMM gündemine taşıyan CHP’li Tutdere, “Bu fotoğraf karesinde Adıyaman Valisi var. ,Hükümet Yardımcısı Ahmet Aydın,il başkanı ve ilçe başkanı.Çelikhan yolundaki bir vatandaşa yardım etmek için hükümet heyeti yolda.Durup vatandaşa yardım ettik.Durum insani ve biz Yapılanların doğru olduğunu bulun.Ancak buradan Aydın’a ve hükümete sormadan edemiyoruz.20 yıldır iktidarsınız Adıyaman’ı Çelikhan’a bağlayan 57 kilometrelik yolu neden yapmadınız? o yolu yapsaydı vatandaşımız yolda kalmazdı bu fotoğraf çıkmazdı sizler 20 yıldır her seçimde Çelikhanlılarla konuştunuz bunu başarabilen bir AK Parti hükümeti olarak tarihe geçtiniz. 57 kilo yapma metre yol. Artık bu hükümetin Adıyaman’ın Çelikhan yolunu veya diğer eksiklerini yapmaya gücü kalmamıştır. Sandıkta iktidara geldiğimizde Millet İttifakı hükümeti olarak ilk işimiz Çelikh’tir. an senin yolun olacak. Çelikhan ve Adıyaman’ın tüm ulaşım yollarını en modern hale getirerek halkımızın hizmetine sunacağız.

Gerger-Narince yolu, Besni viyadüğü, Fırat Köprüsü, Üçgöz-Besyol yolu, Gölbaşı-Besni yolu, 29 kilometre Yeniköy- Yaylımlı-Tut bağlantı yolu, Düzce-Kömür- Pınaryayla- İnlice yolu, Sincik-Çatbahçe-Recep Çelikhan yolu bekliyor. kaynaklar, para bekliyor. Buradan hükümete bir davette bulunuyoruz: 20 yıl geçti, bu yollara ödenek ayrılması için daha kaç yıl geçmesi gerekiyor, bu yıllarda daha kaç hemşehrimizin ölmesi gerekiyor. Ne zaman vicdanınıza gelip bu yolları, bu sorunları çözeceksiniz?

2019’da Adıyaman Ovası, Samsat Ovası, Besni Ovası ve Besni Ovası’na su getirecektiniz ama 2023’te barajların yapılma oranı yüzde 15 civarında. Ne su var, ne sulama projesi var, kaplumbağa hızında giden işler var. Buradan tüm hemşerilerime şunu söylüyoruz. 14 Mayıs’ta sandık gelecek. Şimdi yirmi yıldır sizi kandıran, topraklarınıza su getirmeyen, gençlerinizi işsiz bırakan, yollarınızı, hastanelerinizi yapmayan iktidarı gönderme zamanı. Millet İttifakı’nın gücü altında, bitirmedikleri veya hiç başlamadıkları tüm projeleri birer birer tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız, Adıyaman topraklarını suyla buluşturacağız, milletimizin hizmetine sunacağız. milletimizin su hasretini giderecektir. Çiftçimiz üretecek, Adıyaman’ımız kalkınacak.

Adıyaman halkı hizmetinizi bekliyor. Koçali Barajı 2019’da bitecekti, su gelecekti. Yıl 2023 ve barajın ilerlemesi yüzde 15. Bitirdiğiniz bir baraj varsa çıkın burada söyleyin. Koçali, Çetintepe ve Gömükan Barajları yapım aşamasındadır. Söz verdin bitiremedin ama biz bitireceğiz. Şimdi size yirmi yıl tamam, AKP gider inşallah biz gelince alırız.” – ADIYAMAN

pamukkale-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu