Teknoloji

Dev İddia: GTA 6, Tüm Zamanların En Pahalı Eğlence Ürünü Olacak

Oyun dünyasının en büyük devlerinden biri olan Rockstar Games’in efsane oyunu Grand Theft Auto 6 (GTA 6), herkes tarafından merakla bekleniyor. 2014 yılından beri geliştirme çalışmaları devam eden oyunun ciddi bir bütçe ayrıldığı ve tüm zamanların en pahalı eğlence ürünlerinden biri olacağı haberiyle heyecan daha da arttı.

Görüntülerden sonra maliyet sızdırıldı

Rockstar Games’in geçtiğimiz yıl resmi olarak duyurduğu GTA 6, kesinlikle oyun dünyasının en büyük beklentisi haline geldi. Şu anda çıkış tarihi netlik kazanmasa da yapımla ilgili son zamanlarda pek çok tez dolaşıyor. Ve bugün bu söylentilere bir yenisi daha eklendi.

Tüm zamanların en değerli eğlencesi olacak.

İddialar, GTA 6’nın yapımcılar tarafından tahmini 2 milyar dolar bütçeyle geliştirildiğini gösteriyor. Bu da yıllardır adından sıkça söz ettiren yapımın oyun dünyası tarihinin en büyük eğlence ürünlerinden biri olacağına işaret ediyor. GTA 6’nın bu bütçesi film, albüm, dizi, video oyunları, konserler ve benzeri tüm eğlence çalışmalarını geride bırakacak seviyede. Tabii bu bütçe henüz resmi bir kaynak tarafından açıklanmadı. Bunun bir söylenti olduğunu hatırlatayım.

Maliyetinin ne kadar büyük olduğunu anlamak için şöyle bir örnek verebiliriz; Amazon, The Lord of the Rings: Rings of Power için 715 milyon dolar bütçe ayırdı.

Büyük gelir bekleniyor

Take-Two Interactive tarafından yayınlanan yıllık ilgi raporu, merakla beklenen yeni GTA oyununun çıkış tarihine dair ipucu verecek gibi görünüyor. Şirket, birkaç çığır açan oyunla bu türde yeni standartlar belirleyerek önümüzdeki mali yılda 8 milyar dolarlık rekor gelir elde etmeyi umduğunu açıkladı. Bu da şirketin gelirlerinde yaklaşık 2 kat artış anlamına geliyor. GTA 5, üç günde 1 milyar dolardan fazla gelir elde etti.

mentese-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu