Haber

Yüksek Hızlı Tren Yolcu Sayısı 76 Milyonu Geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı trenle (YHT) seyahat eden yolcu sayısının 76 milyonu geçtiğini bildirdi.

Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2009 yılı Mart ayında Ankara-Eskişehir hattında hizmet vermeye başlayan ve şu anda 11 ilde yolcu taşıyan YHT hatlarını değerlendirdi.

Türkiye’nin YHT teknolojisini kullanan dünyada 8., Avrupa’da 6. ülke olduğunu belirten Uraloğlu, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir, Konya-İstanbul, Ankara-Karaman, İstanbul-Karaman, Eskişehir’i ifade etti. YHT’lerin 26 Nisan 2023’te işletmeye alınan İstanbul ve Ankara-Sivas hatlarında hizmet verdiği bildirildi.

Hızlı, konforlu ve güvenilir hizmetiyle öne çıkan YHT’lerin söz konusu hatlarda günde 66 sefer yaptıklarına işaret eden Uraloğlu, “Her gün yaklaşık 40 bin kişi YHT konforuyla seyahat ediyor. Kombine ulaşım hayatı kolaylaştırıyor. Nüfusun yüzde 53’ü için bilgi verdi.

“Saatler daha az önemli”

YHT ile seyahat eden yolcu sayısının bugüne kadar 76 milyonu aştığını kaydeden Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Yüksek hızlı trenler Ankara, Eskişehir, Konya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Karaman, Yozgat, Kırıkkale ve Sivas’a direkt sefer yapıyor. Otobüs veya tren bağlantılı olarak Malatya, Bursa, Kütahya, Tavşanlı, Afyonkarahisar, Denizli” İzmir, Antalya, Manavgat, Alanya ve Adana’ya kombine taşımacılık yapılmaktadır. YHT artı otobüs veya YHT artı tren bağlantısı ile kombine taşımacılık, otobüsle seyahate kıyasla değerli zaman tasarrufu sağlıyor.”

Uraloğlu, inanç ve rahatlıkla zaman kazanıldığını ve saatlerin değerinin azaldığını belirterek, otobüsle 11 saat olan İstanbul-Konya-Antalya (Alanya) seyahat süresinin YHT+otobüs bağlantısıyla 10 saate, Konya- Otobüs ile YHT ile 7 saat olan Ankara-Sivas seyahat süresi. 4 saat 45 dakikaya düşürüldüğünü belirtti.

Bakan Uraloğlu, YHT bağlantılı İstanbul-Konya Karaman arası otobüsle 11 saat 30 dakika olan yolculuğun 6 saat 55 dakikaya, 7 saat olan İstanbul-Eskişehir-Kütahya-Tavşanlı yolculuğunun 4 saate çıktığını söyledi. saat 45 dakika, Ankara-Eskişehir-Kütahya-Tavşanlı’ya 4 saat. Yolculuk süresinin 2 saat 46 dakikaya, 10 saat olan Ankara-Sivas-Malatya yolculuk süresinin ise 7 saat 52 dakikaya düşürüldüğünü belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu