Ekonomi

Yalovalı kadınların ürettiği yöresel ürünler dünya pazarına açılıyor

Yalova’nın Altınova ilçesinde kurulan Bölgesel Eserler Üretim Merkezi ile kadınlar, eserlerini dünya pazarına sunmaya hazırlanıyor.

Altınova Bayan İşletmesi Üretim ve İş Kooperatifi Bölge Eserler Üretim Merkezi’nin açılışı için geri sayım başladı. Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, kadınların üretimden satışa profesyonel bir şekilde büyük pazarlara açılmalarını sağlayacak merkezin kadınlar için değerli bir gelir kaynağı olacağını söyledi. Oral, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle hayata geçirilen Yerli Eserler Üretim Merkezi’nin Türkiye’nin en özel ve nitelikli merkezlerinin ortasında yer alacağını duyurdu.

Başkan Oral, üretim parkurları, iş kurutma, soğuk zincir, satış merkezi, fırın, kafe ve restoran gibi birçok profesyonel birimin yer aldığı merkezde satılacak organik ürünleri bir araya getirecek internet sitesinin de bulunduğunu kaydetti.

“Altınova markasıyla çalışmalar büyüyecek”

Kadınların üreterek ekonomiye katkı sağlamalarının çok büyük değer taşıdığını ifade eden Oral, “Yakın gelecekte tüm kadınlarımıza hizmet verecek olan Türkiye’nin en seçkin ve nitelikli Yöresel Ürünler Üretim Merkezimiz aracılığıyla Altınovalı kadınlara kapılarını açacağız. daha profesyonel ve daha büyük pazarlara kadar emekleri Altınova markası ile büyüyecek.” .

Oral, Altınşehir Altınova’nın üretken ve çalışkan hanımlarına, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank’a ve el emeği göz nuru lezzetlerin dünyaya açılmasına katkılarından dolayı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na teşekkür ederek, “Hersek Sahili, Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkez, Kuş Gözlem ve Deniz Feneri Müzesi”Birlikte turizm rotasında önemli bir durak olacak merkezimiz Altınovalı ve Yalovalı, üreticimize, kadınımıza, çiftçimize ve esnafımıza önemli katkılar sağlayacak. Önemli bir dönüm noktası olacak” dedi. – YALOVA

sebinkarahisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu