Haber

Ukrayna Heyetinden Başkan Engin’e Ziyaret

Ukrayna’nın Çernivtsi kentinden gelen heyeti makamında karşılayan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Komşularımız başta olmak üzere dünyanın her köşesinde barış ikliminin hakim olmasını diliyoruz.”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Çernivtsi kentinden gelen heyeti makamında ağırladı. Chernivtsi Belediye Başkan Yardımcısı Yuriy Lesyuk, Chernivtsi Kent Konseyi Lideri Maryna Kyryliuk, Ukrayna-Türkiye İlişkileri Danışmanı ve Bukovyna İş Kulübü Lideri Tetiana Dutkevych ve Ukrayna Konsolosluğu Danışmanı Uğur Semih Akdemir, barış ve demokrasi arayışının önemini vurguladı.

DEMOKRASİ HER ŞEYİ ÇÖZER

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Ukrayna heyetinin ziyaretinden memnun kaldıklarını belirterek, “Savaşlardan uzak, barışçıl bir dünyayı savunuyoruz. Bu çağda kaynakların paylaşımı için savaşlara gerek yok. Sorunları zamana yayarak da çözebilirsiniz. Önemli olan adil olmak ve paylaşımcı olmaktır. Demokrasi her şeyi çözer. Dünyanın her köşesinde demokrasi kültürünü güçlendirmeliyiz. Çevremiz, çocuklarımız, insanımız ve geleceğimiz için birlikte hareket etmeliyiz. Bu sorunların ülkesi yok. Narlıdere ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor, komşularımız başta olmak üzere dünyanın her yerinde barış ikliminin hakim olmasını diliyoruz.”

Çernivtsi Belediye Başkan Yardımcısı Yuriy Lesyuk, savaş sonrasında kentlerinin çok önemli bir göç aldığını belirterek, “Bu durumdan daha da güçlenerek çıkacağımıza inanıyoruz. Chernivtsi daha önce Almanya’nın üç şehriyle eşleştirilmiş durumdaydı. Türkiye’de her türlü kardeşlik faaliyetlerine açığız. Sporda, kültürde, ekonomide birlikte hareket edebiliriz. “Türkiye’nin desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz” dedi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Sekreteri Hurşit Akdemir ve Narlıdere Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Ay’ın da katıldığı ziyarette, olası işbirlikleri konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberbigadic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu