Ekonomi

SPK tarafından 2 kişiye borsada işlem yasağı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Eren Karamahmutoğlu ve Teyfik Kerem Akın’a 6 ay süreyle borsalarda işlem yapma yasağı getirilmesine karar verdi.

SPK’nın 14 Haziran tarihli bülteninde yayımlanan kararda, Eren Karamahmutoğlu ve Teyfik Kerem Akın’a Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/2’sinde sayılan fiillerin fiilen yapıldığına dair makul şüphe nedeniyle 2 kişiye tedbir amaçlı 6 ay süreyle yasak getirildi. sosyal medya paylaşımlarında bulundu.

Kararda şu sözler yer aldı:

“6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPK) 107/2 maddesinde sayılan fiilin, kullanıcısı Eren KARAMAHMUTOĞLU olduğu belirlenen sosyal medya hesaplarında ve Borsa İstanbul’da yürütülen işlemlerde işlendiğine dair makul şüphe nedeniyle” AŞ pay senedi piyasaları; 6362 sayılı SPK md. 1; Yatırımcıların hak ve menfaatlerini korumak amacıyla, SPKn 128/1-(a) bendine dayalı olarak yapay piyasalar oluşturma işlemlerini önlemek amacıyla; 6362 sayılı “Uygulanacak Tedbirler Tebliği”nin 5/1 ve 6/1 unsurları uyarınca borsalara 15.06.2023 tarihli işlemlerden başlamak üzere 6 ay süre ile kesintili işlem yasağı getirilmesine, aşağıdaki tabloda bilgileri verilen kişiler için.

KANUN MADDESİ 5 YILA KADAR HAPİS HAPİS VERİYOR

Sermaye Piyasası Kanunu’nun “Piyasa dolandırıcılığı” başlıklı 107/2 maddesinin cezaya tabi olduğu şöyledir: “Yanlış, yanlış veya yanıltıcı bilgi, söylenti, haber, yorum veya raporları etkilemek amacıyla verenler. sermaye piyasası araçlarının fiyat ve değerleri veya yatırımcıların kararları ile bunları hazırlayan veya yayarak menfaat sağlayanlar üç yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. (HABER MERKEZİ)

sincik-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu