Haber

Rizeli adam Mali’de evlendi

Rize’nin Çayeli ilçesinde yaşayan Ramazan Öztürk, Batı Afrika ülkesi Mali’de tanıştığı Dienama Dembele ile evlendi.

42 yaşındaki Ramazan Öztürk, yaklaşık bir yıl önce bir inşaat firmasında çalışmak üzere Mali’ye gitti.

Motosikletle giderken trafik cezası alan Öztürk’e ise duruma tanık olan Dienama Dembele (32) yardım etti. Çift, bu olaydan sonra arkadaş oldu ve birkaç kez görüştükten sonra evlenme kararı aldı.

Eylül 2023’te Mali’de evlenen çift, Rize’de yaşamak üzere Türkiye’ye döndü. Dienama ve Ramazan Öztürk için Çayeli Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu salonunda tören düzenlendi.

Çiftin nikahını kıyan Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, “İki farklı kültür, iki farklı dünya. Ama iki kalp bir araya gelince ülkeler adeta bir çılgınlık gibi bir araya gelir. Damat ve gelini tebrik ediyorum.” söz konusu.

“Zeynep” isimli Malili gelin, düğününde horon oynadı.

Ramazan Öztürk gazetecilere Afrika’ya gitmek gibi bir fikrinin olmadığını belirterek, “Afrika’da eşimi bulacağımı hiç düşünmemiştim.” söz konusu.

Eylül 2023’te Mali’de düğün yaptıklarını anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

“Kız istemeye gitmedim. Damadı kabul etmiyorlar. Akraba kabul ediyorlar. Orada çalışan arkadaşlarım istemeye gittiler. Aileleri bizi karşıladı çünkü biz karar verdik. Kimse yok.” Kendi ailemden gelenler oraya gelebilir, prosedürler çok uzun.”

Malili gelin Zeynep, ailelerin kendilerini çok iyi karşıladığını belirterek, “Bizi sevgiyle karşıladılar. Ramazan’la tanışıp evlendiğim için çok mutluyum.” dedi.

Ramazan Öztürk’ün annesi Nurten Öztürk, oğlunun evlilik kararını paylaştığı anı şöyle anlattı: “Oğluma ‘Sen sevdikten sonra ben de seveceğim’ dedim. ‘Sevdiğin sürece ne istersen yaparım’ dedim. Söyledim.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu