Haber

Kültür ve Turizm, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının 2023 bütçeleri Genel Kurul’da.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın hayata geçirdiği güvenli turizm sertifika sistemi sayesinde ülkemiz dünyanın sağlık turizmi konusunda önde gelen ülkeleri arasında yerini almıştır.” söz konusu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda MHP’li milletvekilleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2023 bütçelerini değerlendirdi.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, turizmin kalkınma amaçlı birçok ülkenin kalkındırmak için kullandığı değerli parçalarından biri olduğunu söyledi.

Uluslararası turizm istatistiklerine göre turizmin her yıl ortalama yüzde 4 büyüdüğünü, bu nedenle turizm pastasından pay almak isteyen birçok ülkenin kendi ulusal değerlerini ve ülke zenginliklerini bunun hizmetine sunduğunu kaydeden Bakanlık, “Türkiye olarak bu yarışın içindeyiz. Pandemi sürecinde de Kültür ve Turizm Bakanlığımızın hayata geçirdiği güvenli turizm sertifika sistemi sayesinde ülkemiz dünyanın sayılı sağlık turizmi ülkeleri arasında yerini aldı. Bugün hem altyapımızla hem de sahip olduğumuz kültürel ve tarihi değerlerimizle dünyanın birçok ülkesiyle rekabet edebilecek seviyeye geldik.” dedi.

Erbaş, Dünya Turizm Örgütü’nün verilerine göre 2019 yılında yurt dışı seyahat sayısının 1 milyar 466 milyon dolar, turizm harcamalarının ise 1.48 trilyon dolar seviyesinde olduğunu hatırlatarak, 2022 yılı verilerine göre yurt dışı seyahat sayısının 1 milyar 466 milyon dolar seviyesinde olduğunu hatırlattı. ilk 9 ayda dünyadaki yurtdışı seyahat sayısı 700 milyona ulaştı ve bu toparlanma dönemine kadar devam edecek. Giriş yaptığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Erbaş, bu yıl turizmin büyüme hızında İtalya, İspanya ve Yunanistan’ın geride kaldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Turizm acentesinin departman paydaşları ile oluşturduğu platformun ortaya koyduğu çalışmaların meyvelerini topluyoruz. Dünya standartlarına ulaşmak ve hızla değişen dünyaya ayak uydurmak için turizmin her alanını çeşitlendirmeye başladık. tarihimizi, kültürümüzü, doğal güzelliklerimizi, yayla ve kış turizmimizi, termal ve sağlık turizmimizi, fuar ve kongre turizmimizi çeşitlendirmeye başladık” diye konuştu. lezzetler Hızla büyüyen bölümümüzün en değerli sorunu yetenekli ve kalifiye eleman eksikliğidir. Mutlaka yabancı dil bilen, hizmet koluna hakim orta eleman yetiştirmek için çaba göstermeliyiz.”

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Türk tarihine ışık tutan Türk Tarih Müzesi’nin özverili çalışmalar sonucunda Etimesgut’ta açıldığını söyledi.

6 bin metrekare kapalı alana sahip müzenin 54 bin metrekare otopark alanına sahip olduğunu belirten Haberal, Türk Tarih Müzesi’nin Türk tarihinin birçok önemli ismine ev sahipliği yaptığını, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletti. Bu müzeyi ziyaret etmek için.

“Konu aynı, olay örgüsü aynı, olay örgüsü aynı”

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, milli mücadeleyi taçlandıran ve bağımsızlığın simgesi olan Cumhuriyet’in 100. yılına ilerlediğini belirterek, en değerli amacın Türkiye’nin 100 yılını Türkiye vizyonuyla inşa etmek olacağını söyledi. kalan 100 yılı bir birikim olarak kabul ederek 2023 yılında cumhurbaşkanı ülke.

Yunus Nadi, “Türk milletinin geçmiş ve gelecek hayalleri tarihi bir bütünlük içinde ele alınmalı ve yorumlanmalıdır” dedi. Bulut, sözlerini hatırlatarak, “Binlerce yıllık Türk tarihinin her sayfası geleceğimize ışık tutacak tecrübeler, nesillerimizin gurur duyacağı zaferler, bağımsızlığımızı sağlayacak onur ve tecrübelerle doludur. Bütün bu mirasın en canlı ve en gururlu hatırası iman ve cesarettir.İnşa ettiğimiz tam istiklal mücadelesi yani milli mücadeledir.” söz konusu.

Bulut, Milli Mücadele’nin 100. yılında aynı fıtratı, aynı kanı, aynı inancı bir şeref olarak taşıyanların olduğu kadar, Türk milletine kin kusmaya devam edenlerin de olduğunun altını çizdi.

Keçecizade Fuat Paşa, 1867’de yabancı diplomatların huzurunda, “Devletimiz en güçlü devlettir. Madem siz onu dışarıdan yıkmaya çalışıyorsunuz, biz de içeriden yıkmaya çalışıyoruz, bir daha yıkılmıyor. ” Şunları söylediğini belirterek:

“Bu sözler geçen yüzyılımızın özeti gibidir. Milli mücadelemiz sayesinde bizi dışarıdan yok etmeye çalışanlar, Atatürk’ün dediği gibi geldikleri gibi çıktılar ama her gün hızla gelişen ibret verici olaylar gösteriyor. devletimizi içeriden yok etmeye çalışanların çabalarının devam ettiğini, vatanı savunmak için göz dişe dişleriyle karşılarında durmaları gerektiğini, milli olanların ve milli duranların her zaman hedef olageldiğini Batı, askerlerin sırtını sıvazladı.Dün Cumhurbaşkanı Devlet Bahçeli’nin dediği gibi amaç Bülent Ecevit’ti.Öyleydi, bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. İsimler değişse de oyun her zaman bire bir oynanan bir oyundur. Olay örgüsü bire bir, olay örgüsü bire bir, komplo bire bir. Dış güçlerin adını tetikleyenler, ortalığı karıştıranlar, kirli bilgilerle algıyı yönlendirenler de 150 yıl önceki Keçecizade Fuat Paşa’nın hikayesidir.” İşaret ettiği içindeki hainlerdir. Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanları; Türk ordusunu katliam yapmakla suçlayan Şebnem Korur Fincancı mı yoksa istikamet neresi sorusuna ‘kızıl elma’ diyen Mehmetçik’i mi temsil ediyor?”

MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, Türk devlet geleneğinin kadim çağlardan bu yana milleti inşa etme ve diriltme anlayışıyla yüzyıllar boyunca ilerleyen muazzam bir birikime sahip olduğunu söyledi.

Bilge Kağan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nde kamu yönetimi anlayışının çatısını oluşturan temel ruhun yönetim anlayışı olduğuna inandığını belirten Taşlıçay, “Biz de Türk halkının bir parçası olmanın kutsal sorumluluğunu taşıyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin niyet, yetki ve emeği ile yönetiyoruz.Devlet geleneğimizin ruhuna yakışır işler yapmak için çalışıyoruz.” söz konusu.

Taşlıçay, MHP’nin seçim beyannamesinde yer alan 3600 ek gösterge beklentisinin karşılanması, asgari fiyat ve tüm çalışanların fiyatlarının asgari ücret kısmının vergiden muaf tutulması, meslek kanunu ile birlikte öğretmen maaşlarında düzenleme yapılması, iyileştirmeler yapılması gerektiğini söyledi. sağlık çalışanlarının özlük haklarında ise korucu ve muhtarların aylık ücretlerini en düşük seviyeye indiriyor. En düşük taban fiyat seviyesinin belirlenmesi başta olmak üzere birçok düzenlemenin hayata geçmesinden ve emeklilik yaşına ilişkin düzenlemenin meclis gündemine getirilerek incelenecek olmasından memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu