Haber

Koçarlı’daki yangın kontrol altına alındı

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Koçarlı’nın Çeşmeköy Mahallesi’ndeki makilik alanda çıkan yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Zor yerde ve bölgede şiddetli rüzgara rağmen itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi bir felaketi önledi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Hasret Çerçioğlu, vatandaşları olası yangınlara karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Bugün öğleden sonra vatandaşlardan gelen uyarıyı pahalıya mal eden gruplar, hızla yangın alanına intikal etti. Yangın bölgesindeki olumsuz koşullara rağmen ekiplerin yoğun çaba sarf etmesiyle yangın ormanlık alana sıçradı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Son günlerde mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıklar nedeniyle ormanlık alanlarda yangın riskinin arttığına vurgu yapan Çerçioğlu, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Çerçioğlu, “Ülkemizin birçok yerinden maalesef yangın haberlerini alıyoruz. Yanan yüzlerce yıllık ağaçların yerine yenilerinin konulmasının da bir o kadar zaman aldığını unutmamalıyız. Bu nedenle vatandaşlarımızı ormanlık alanlar konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

yazihanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu