Haber

İzmir’de taksi şoförü yolcusu tarafından dövüldü

İzmir’in Konak ilçesinde taksi şoförü Kaya Özer (23), yanından aldığı kadın yolcunun kaçtığı kişi tarafından yumruklanıp darp edildi. O anlar aracın güvenlik kamerasına yansırken darp ihbarı alan Özer, şikayetçi oldu.

Olay, 10 Şubat günü saat 00.50 sıralarında Ferahlı Mahallesi 3514 Sokak’ta meydana geldi. Taksi şoförü Kaya Özer, 35 T 5201 plakalı aracına bir kadını müşteri olarak aldı. Yaklaşık 100 metre gittikten sonra kadın inmek istediğini belirterek Özer’den durmasını istedi. Özer, taksinin arkasından koşan bir kişinin saldırısına uğradı. Yumruk ve tekmelerle yaralanan Özer, darp ihbarı alarak Gültepe Şehit Mehmet Çelik Karakolu’na şikayette bulundu. Saldırı taksinin güvenlik kamerasına yansırken, polis şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

‘GÖZLERİ DÖNÜRKEN SALDIRDI’

3 yıllık taksi şoförlüğü yapan Kaya Özer, “Yolcularımı Gültepe civarında indirdim. Dönerken bir kadın elini kaldırdı. Aracıma bindirdim, kadın panik halindeydi. , ‘Beni buradan götürün, kaçırın.’ Ben de aynı şekilde gaza basıp uzaklaştım. Ancak yaklaşık 100 metre ilerledikten sonra kadın tekrar durmamı istedi. “Arkamdan bir kişinin koşarak bana küfür ve hakaret ederek geldiğini söyledim. Ancak kadın, ‘Sorun değil, dur’ dedi. Ben kadınla konuşurken koşarak gelen kişi bir anda şoför kapısını açarak bana saldırmaya başladı. Bana vurdu. Yüzüme yumruk attı. Beni tekmeledi. Omzuma çok sayıda darbe aldım. Öfkeli bir şekilde bana saldırdı. Kendimi korumaya çalıştım. Beni araçtan çıkarmaya çalıştı. O sırada hanım hiç müdahale etmedi ve arka koltuktan çantalarını almaya çalıştı. O sırada başka bir taksiden birisi indi. Muhtemelen onun arkadaşıydı. Bana küfür etti ve beni tehdit etti. ‘Git buradan’ diyerek uzaklaşmamı istedi. Biraz müdahale ettikten sonra bu fırsatı değerlendirip aracıma bindim ve uzaklaştım. “Bana saldıran kişiden şikayetçiyim” dedi.

‘TAKSİ ŞİDDETE SON VERİYOR’

Polisin, araç kamerasından eşofmanı alınan şüpheliyi tespit ettiğini belirten Özer, “Yakalama çalışmaları devam ediyor. 10 gün önce taksici bir kardeşimiz kaçırıldı ve hayatını kaybetti. Acımız var. Onun üzüntüsü hâlâ hepimizi derinden üzüyor, böyle bir olayın yeniden başımıza gelmesi gerçekten bizi üzüyor.” “Biz geçimimizi taksi şoförlüğü yapan insanlarız. Hepimizin ailesi var, hepimizin sevdikleri var. Taksi şoförüne şiddet son bulmalı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu