Haber

İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Roberto Mancini istifa etti

İtalya Milli Takımı teknik direktörü Roberto Mancini’nin ani istifa kararı ülkede “travma” ve “kaos” olarak yorumlanıyor.

Bir dönem Galatasaray’ı da çalıştıran Mancini, özellikle zamanlama açısından istifa kararını dün bir e-posta ile İtalya Futbol Federasyonu’na (FIGC) duyurdu. Mancini dün Instagram’da 2020 Avrupa Şampiyonası zaferinden bir fotoğrafla birlikte, “Milli takım teknik direktörlüğünden istifa etmek benim kişisel tercihimdi. Güveni için Gabriele Gravina’ya (FIGC Başkanı) ve tüm FIGC üyelerine teşekkür ederim.”

Eylül 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinden haftalar önce gelen istifanın nedenleri sorgulanıyor.

İtalyan basınının en sık yer verdiği tartışmalardan biri de Mancini’nin Suudi Arabistan’dan milyonlarca avroluk bir teklif aldığı. Milli Takım içerisindeki bazı görev değişikliklerinin de bu kararda etkili olduğu düşünülüyor.

La Repubblica gazetesi, “Mancini’nin istifasının ardından İtalyan Milli Takımı kaosa sürüklendi” haberini yaparken, bu seçimin arkasında birden fazla neden olduğu belirtiliyor. Suudi Arabistan’dan gelen görkemli teklifler onu cezbetmiş olabilir” dedi.

Gazete, istifa kararında ekip içindeki iç dinamiklerin de etkili olduğunu yazdı. Mancini’nin yardımcısı Alberico Evani’nin görevden alınmasından yeni atamalara kadar bir dizi kararda teknik direktörün “tam yetkiye” sahip olmadığını hissettiği belirtildi.

Birçok gazetenin ön sayfalarında benzer iddialar yer aldı.

Corriere della Sera, Suudi Arabistan tezine de ön sayfasında yer verdi.

La Stampa, “Koç sürpriz bir şekilde milli takımdan ayrıldı. ‘Kişisel tercih.’ Ama bence Suudiler onu istiyor” dedi.

Il Giornale’nin manşet haberinde “Futbolda Fırtına” başlığı altında “Mancini oyun dışı” başlığı yer aldı.

Gazete, Mancini’ye Suudi Arabistan Milli Takımı’nı çalıştırması için çok yüksek bir meblağ teklif edildiği iddiasını duyurdu.

Spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, istifa kararının kaos yarattığını belirterek, başyazısında “Kaçan” Mancini’yi “Böyle veda olmaz” diyerek eleştirdi.

La Gazzetta, olası yeni teknik direktörler arasında geçtiğimiz dönemin lig şampiyonu olan Napoli’nin teknik direktörü Luciano Spalletti’nin öne çıktığını belirtti.

Corriere dello Sport da manşetinde “İtalya Spalletti” yazdığını ve federasyon liderinin Napoli’nin teknik direktörünü çağırdığını yazdı.

Tuttosport’taki şok “Zavallı İtalya” idi. Umut Spalletti” manşetiyle.

Basında yer alan diğer ihtimaller arasında milli takımın eski teknik direktörlerinden Antonio Conte’nin adı da sıkça anıldı.

Roberto Mancini, 1990’larda, özellikle Sampdoria ve Lazio için oynarken, ülkenin önde gelen futbolcularından biriydi.

Antrenörlük mesleğinde 3 Serie A şampiyonluğu ve 4 İtalya Kupası kazandı.

Manchester City ile İngiltere Premier Lig şampiyonluğunu, Galatasaray ile Türkiye Kupası’nı kazandı.

İtalyan Milli Grubu EURO 2020 şampiyonu olunca, Teknik Direktör Mancini yarım asır sonra bu kupayı kazanarak bir “mucize” yarattığı gerekçesiyle ülkede bir kahraman oldu.

eflanihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu