Haber

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve ABD’nin desteği, ABD’nin BM Daimi Misyonu önünde protesto edildi

YENİ İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve ABD yönetimine takviye yapılması, ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği önünde protesto edildi.

Yüzlerce kişi New York’ta BM’nin karşısındaki ABD’nin BM Daimi Misyonu’nun önünde toplandı.

Protestoya, ABD’de 2024 başkanlık seçimlerinde aday olduğunu açıklayan akademisyen ve aktivist Cornel West, “Until Freedom” aktivist grubunun kurucularından Linda Sarsour ve Amerikalı aktivist Tamika Mallory de katıldı.

ABD’li liberallerin ve Ortodoks Yahudilerin de katıldığı protestoda, Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, “Özgür Filistin” ve “Hemen Ateşkes” gibi pankartlar taşıdı.

ABD’nin İsrail’e verdiği desteğe tepki gösteren göstericiler, “İsrail bombalıyor, ABD ödüyor, bugün kaç çocuk öldürdünüz?”, “Soykırımcı Joe gitmeli”, “Biden ve Netanyahu savaş suçlusu” gibi pankartlar taşıdı.

Göstericiler, İspanyolca “Özgürlük olmadan barış olmaz”, “Şimdi barış” ve “Filistin’i yaşa” gibi sloganlar atarak, ABD’nin İsrail’e verdiği desteğin sona ermesini talep etti.

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen protesto sırasında karşı tarafta İsrail bayraklı küçük bir grup toplandı.

ABD Daimi Temsilciliği’nden ayrılan göstericiler, ellerinde pankartlar ve Filistin bayraklarıyla Manhattan sokaklarında yürüyerek Grand Central İstasyonu önünde protestolarına devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu