Haber

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi, Gazze saldırılarının durdurulması için Papa Francis’ten yardım istedi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis’i, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmak ve “zalim ve mazlumun kim olduğunu doğru bir şekilde açıklamak” için Batı ülkelerindeki konumunu kullanmaya çağırdı.

İran Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Reisi, Katoliklerin ruhani lideri Papa ile Gazze’deki duruma ilişkin telefonda görüştü.

İsrail’in Gazze saldırılarında 4 bini çocuk ve 2 bin 500’ü aşkın kadın olmak üzere 10 bine yakın Filistinlinin öldürülmesini “yüzyılın en büyük soykırımı” olarak nitelendiren Reisi, “Bu rejimi destekleyenler İsrail halkına ne cevap verebilir? Dünya bu şok edici suçlarla karşı karşıya mı?” dedi.

Gazze’deki hastanelerin yanı sıra kilisenin de İsrail tarafından bombalandığını hatırlatan Reisi, “Gazze kilisesinin bombalanması ve Filistin milletinin bu tarihi mirasının yok edilmesi, ABD’nin desteğiyle gerçekleştirilen apartheid eylemlerinin örnekleridir.” ve birçok Avrupa ülkesi sadece Filistinli Müslümanlara karşı değil aynı zamanda diğer dinlere de karşıdır.” değerlendirmesini yaptı.

Reisi, Hıristiyanlık dahil tüm İbrahimi dinlerin öğretileri doğrultusunda Filistin halkının bugün yaşananlara karşı desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Batılı ülkelerin İsrail’e verdiği desteğe işaret eden Reisi, Papa’yı Batılı ülkelerdeki konumunu kullanarak saldırıları durdurmaya ve “zalim ve mazlumun kim olduğunu doğru açıklamaya” davet etti.

Papa Francis, Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulması ve ateşkes sağlanması gerektiğini belirterek, “Dünya Katoliklerinin lideri olarak bu saldırıları durdurmak ve daha fazla kadın ve çocuğun mağdur olmasını önlemek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Gazze’de.” İfadelerini kullandı.

Vatikan’ın resmi yayını olan Vatican News’in sosyal medya platformu X’ten yapılan açıklamada, Papa ile Cumhurbaşkanı’nın telefon görüşmesi yaptığı doğrulandı. Toplantının içeriğine ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

derecikajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu