Haber

Hamza Dağ: İzmir’in Süper Lig’de temsil edilmemesi büyük hata

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir’in Süper Lig’de temsil edilmemesinin büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Karşıyaka Spor Kulübü yöneticileriyle Selçuk Yaşar Spor Tesisleri’nde bir araya gelen Dağ, kulübün stad sorununa dikkat çekti.

Karşıyaka’nın statü kazanması için yıllardır çalıştığını ancak atılan adımların sonuç vermediğini belirten Dağ, şöyle konuştu:

“Bu stadyum benim neredeyse 10 yılımı verdiğim bir konu. İzmir büyükşehir belediye başkanı olduğumda bunu bir söz değil taahhüt olarak görün. Büyükşehir belediye başkanı olduğumuzda elimizdeki imkanlar biraz daha artacaktır. Yani büyükşehir belediye başkanının imkanları da bu işin içine girecek.Büyükşehir, “Bakanlık, TOKİ, kulüp bir şekilde sorumluluğu omuzlayacağız ve kaldıracağız. Stadyum inşa ediliyor. Önemli olan sportif başarıdır.”

Karşıyaka Spor Kulübü’nün basketbolda çok iyi işler yaptığını ve bundan gurur duyduklarını belirten Dağ, futbol kulübünün bir üst lige çıkarak, adım adım Süper Lig’e çıkmasını hedeflediklerini söyledi.

Dağ, Karşıyaka, Bayraklı, Çiğli, Bornova ve Menemen’deki çocuklara spor yapma olanağı sağlayacak projeyi birlikte hayata geçireceklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Yeni yönetimle burada bir hareketlenme olduğunu görüyoruz. Umuyoruz ki bu da sonuç verir. İzmir’in Süper Lig’de temsil edilememesi hepimizin suçu. Süper Lig’de temsil şart. Tek temsil yetmez, Bu spor kulüplerinin hepsi tarihi spor kulüpleridir. Süper Lig’in başarılı olmasını diliyorum.” “Grubumuzun daha fazla temsil edilmesini istiyoruz.”

Karşıyaka Spor Kulübü Danışma Kurulu Başkanı Hasan Denizkurdu, kendileri için asıl konunun Karşıyaka Stadı olduğunu vurgulayarak, bu konuda hukuki bir sıkıntının bulunmadığını belirtti.

Denizkurdu, stat çalışmalarının yerel seçimlerden önce başlamasını istediklerini kaydetti.

Kulüp Lideri Azat Yeşil, Dağ’ın “eski Karşıyaka milletvekili” olarak ilçenin sorunlarını yakından bildiğini belirtti.

haberpursaklar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu