Yaşam

Gülmekten Midenizi Ağrıtacak En İyi Komedi Dizisi Açıklandı!

Yerli dizilerdeki ağır dramadan sıkılanlar çareyi güldüren, dostluk ve sevgiyi tattıran komedi dizilerinde buluyor. Peki, bu bağımlılık yapan komedi dizilerinden hangisi en iyisi? Geçtiğimiz haftalarda siz Onedio okuyucularına bu soruyu tam olarak sorduk.

30. Abbott İlkokulu (2021-)

IMDb Puanı

Özet: Abbott Elementary, sırf öğretmeyi sevdikleri için ülkenin en kötü devlet okullarından birinde büyüyen bir grup öğretmenin hikayesini anlatıyor. Kendini işine adamış, tutkulu öğretmenler, Philadelphia devlet okulu sisteminin zorluklarıyla mücadele eder. Her türlü zorluğa göğüs geren öğretmenler, öğrencilerinin her şeye rağmen başarılı olması için ellerinden gelen her şeyi yapar.

Oyuncular:Quinta Brunson, Tyler James Williams, Janelle James

Müdür:Jennifer Celotta

29. Silikon Vadisi (2014 – 2019)

IMDb Puanı

Özet: 1980’lerin sonlarında Silikon Vadisi’nde çalışan bir bilgisayar programcısının deneyimlerini konu alan dizinin merkezinde; İçine kapanık, inek bilgisayar programcısı Richard ve beş arkadaşının hikayesi. Kara mizah türü bir yapım olan yapımlarda teknoloji dünyasında insanların başarıya ulaşmak için kat ettikleri yolları görüyoruz.

Oyuncular:Thomas Middleditch, TJ Miller, Josh Brener

Müdür:Mike Yargıç

28. Yeni Kız (2011 – 2018)

IMDb Puanı

Özet: Kadın erkek ilişkileri üzerine bir sitcom. Erkek arkadaşından yeni ayrılan Jess, üç erkekle aynı eve taşınmak zorunda kalır. İnsan ilişkilerinde pek başarılı olamayan Jess, evde geçirdiği süre boyunca hem kendini geliştirme hem de erkeklerin dünyasını yakından tanıma fırsatı bulacaktır.

Oyuncular:Zooey Deschanel, Max Greenfield, Jake Johnson (XVI)

Müdür:Josh Greenbaum

27. Ted Kement (2020-)

IMDb Puanı

Özet: Ted Lasso, bir Amerikan futbolu grubunu yönetmek için tutulan bir adamın hikayesini anlatıyor. Ted Lasso, bir Amerikan futbolu grubuna koçluk yapması için işe alınır. Ancak, Lasso’nun futbol koçluğu deneyimi yoktur. Ted Lossu’nun koçluk deneyimi olmamasına rağmen, grubu başarılı kılmak için elinden gelenin en iyisini yapıyor.

Oyuncular:Jason Sudeikis, Hannah Waddingham, Brett Goldstein (II)

Müdür:Declan Lowney

26. Tutuklanan Geliştirme (2003 – 2019)

IMDb Puanı

Özet:Aile şirketinden ayrılıp kendine yeni bir hayat kurmak isteyen Michael, babasının sahtecilikten tutuklanması ve Orange County’de kalmak zorunda kalması ve garip aile üyelerine sahip olduklarıyla nasıl yaşayacaklarını öğretmesi üzerine planını gerçekleştiremez.

Oyuncular:Jason BatemanWill ArnettJessica Walter

Müdür:Troy Miller

25. Neşe (2009-2015)

IMDb Puanı

Özet: Glee, müzik anlayışına yeni bir soluk getiren ve akıma öncülük eden bir diziydi. Bir lisede kurulan müzik kulübüne katılan öğrenciler ile onları yetiştiren öğretmenler ve karşı tarafta yer alan kişiler arasındaki çatışmanın anlatıldığı hikayede, kulakların pası da kitabın uyarlamasıyla siliniyor. popüler müzik seçtim.

Oyuncular:Chris Colfer, Matthew Morrison, Jane Lynch

Müdür:Bradley Buecker

24. Mike ve Molly (2010-2016)

IMDb Puanı

Özet: Birbirini çok seven bir çift birçok şeyde uyumu yakalayabilir. Ancak vücut ağırlığı söz konusu olduğunda bu dengeyi sağlamak hiç de kolay değil! Mike ve Molly, sağlıklı kilo verme küme terapisinde tanışmış olmalarına rağmen, yine de tombulluklarıyla dalga geçmeyi başaran ve kelimenin tam anlamıyla tencerenin kapağını bulan bir çifttir!

Oyuncular:Billy Gardell, Melissa McCarthy, Katy Mixon

Müdür:michael mcdonald

23. Benim Adım Earl (2005 – 2009)

IMDb Puanı

Özet: Piyangodan 100 bin dolar kazanan bir hırsızın hayat ideolojisi tamamen değişir. Parası kendisine “hayırlı” gelmeyen Earl, geçirdiği kazanın ardından karma ideolojisine sığınır.

Oyuncular:Jason LeeJaime PresslyEthan Suplee

Müdür:Chris Koç

22. 10 Bin Adım (2020-)

IMDb Puanı

Özet: 10 Bin Adım, her gün birlikte on bin adım atmaya karar veren iki eski sevgilinin yaşadıklarını konu alıyor. Ezgi ve Mehmet iki eski sevgilidir. Mehmet monoton bir hayat sürse de bu durumdan memnundur. Bu arada Ezgi ve Mehmet her gün birlikte on bin adım atmaya karar verirler. Ancak bunu yaparken başlarına hayal bile edemeyecekleri şeyler gelir. Ezgi ve Mehmet birçok zorlukla karşılaşsalar da adımsayar kullanmaktan vazgeçmezler.

Oyuncular:Engin Günaydın, Devin Özgür Çınar

Müdür:Duygu Güzelmeriç

21. Sadece Binada Cinayetler (2021-)

IMDb Puanı

Özet: Only Murders in the Building, hata saplantısını paylaşan ve aniden kendilerini hatalı bulan üç yabancının hikayesini anlatıyor. Eşsiz bir apartman dairesinde yaşayan üç yabancı, dairelerinde korkunç bir ölüm meydana geldiğinde bunun bir cinayet olabileceğinden şüphelenir. Gerçeği ortaya çıkarmaya karar veren üçlü, araştırmaya başlar ve bunu belgelemek için bir podcast kaydeder. Olayı araştıran üç yabancı, binanın yıllar öncesine dayanan karmaşık sırlarını ortaya çıkarır.

Oyuncular:Selena GomezSteve MartinMartin Short

Müdür:Jamie Babbit

20. Philadelphia’da Her Zaman Güneşli (2005-)

IMDb Puanı

Özet: Philadelphia’da bir mahalle İrlanda barı işleten beş bencil arkadaş, yetişkin dünyasında yollarını bulmaya çalışır. Ancak bu bahiste pek başarılı değiller. Gündelik ve yüzeysel yaşayan grup, çarpık görüşleri ve ön yargılarıyla çoğu zaman sıkıntılı zamanlar yaşar. Grup daha sorunsuz gitmeyi hedeflerken, başlarına gelen olaylar sonucunda gerçek yavaş yavaş dibe doğru çekilir.

Oyuncular:Rob McElhenney, Charlie Günü, Kaitlin Olson

Müdür:Kat Coiro

19. Ortadaki Malcolm (2000-2006)

IMDb Puanı

Özet: Kalabalık bir Amerikan ailesinin ortanca çocuğu olan Malcolm, yaşıtları gibi normal bir hayat yaşamaktadır ancak IQ’su normalin üzerine çıkınca hayatı bir anda değişir. Okulda özel bir sınıfa alınan Malcolm, temelde aşırı sosyal ve kız gibi bir tiptir. Bundan sonra dehanın avantajlarını olduğu kadar dezavantajlarını da yaşamaya başlayacaktır.

Oyuncular:Frankie Muniz, Jane Kaczmarek, Bryan Cranston

Müdür:Peter Lauer

18. Bartu Ben (2018)

IMDb Puanı

Özet:Bartu Ben, daha az ünlü bir adamın neredeyse tanınan bir insan haline gelmesinin öyküsünü anlatıyor.

Oyuncular:Bartu Küçükçağlayan

Müdür:Tolga Karaçelik

17. Görünümler (2007-2013)

IMDb Puanı

Özet: Sıradan gençlik dramalarından bıktınız mı? Tek dertleri o gün ne giyecekleri olan güçlü bebekleri izlemekten bıktınız mı? Dedikoducu kızlar, kaçık bakışlar, kimin eli kimin cebinde artık çekici bulmuyor musunuz? O zaman sizi Skins ile tanıştıralım… 2007 yılının başında İngiltere’nin E4 kanalında yayın hayatına başlayan Skins, Bristol’de yaşayan gençlerin hayatlarını konu alıyor. Gençlerin hiçbiri sütten çıkmış ak kaşık değil.

Oyuncular:Oyuncular: Kaya Scodelario, Hannah Murray, Jack O’Connell

Müdür:Jack Clough

16. Scrubs (2001-2010)

IMDb Puanı

Özet: Sacred Heart Hastanesi’nde stajyer, asistan ve başhekim olarak başladılar, yıllar birbirini takip etti. 2001 yılından bu yana televizyon ekranlarını renklendiren hastane komedisi Scrubs’ta hastane koridorlarında yaşanabilecek en komik olayları Jon Dorian, nam-ı diğer JD’nin gözünden işliyor.

Oyuncular:Zach Braff, Donald Faison, Sarah Chalke

Müdür:Michael Spiller

15. Topluluk (2009-2015)

IMDb Puanı

Özet: Jeff Winger, avukat olan genç bir adamdır. Ancak Jeff’in hukuk uygulama lisansı, diplomasının bir uydurma olduğu ortaya çıkınca iptal edilir. Hukuk diplomasını geri kazanmak isteyen Jeff, sorunsuz bir şekilde mezun olabileceğini düşündüğü Greendale’e gider. Jeff, kendisini farklı nedenlerle Greendale’de mahsur kalan uyumsuz bir grubun başı olarak bulur.

Oyuncular:Danny PudiJoel McHaleGillian Jacobs

Müdür:Rob Schrab

14. İki Buçuk Adam (2003-2015)

IMDb Puanı

Özet: Malibu sahilinin beğenilen bekârı çapkın Charlie, deniz kenarındaki dubleks evinde bir reklam şirketi için bestelediği müziklerle geçimini sağlıyor; Öte yandan tek başına yaşadığı evinde her gece başka birini ağırlıyor. Ancak hayalindeki hayat, karısı tarafından terk edilen ağabeyi Alan ve 10 yaşındaki oğlu Jake’in evlerine taşınmasıyla kabusa dönüşür. İlk başta düzeninin bozulduğundan şikayet etse de ağabeyi ve yeğeniyle yakaladığı aile ortamını sevmeye başlar.

Oyuncular:Ashton Kutcher, Jon Cryer, Angus T. Jones

Müdür:Jon Cryer

13. Seks ve Şehir (1998-2004)

IMDb Puanı

Özet: 30’lu yaşlarının başında dört kadın ve çaresiz aşkları. Bir fenomen haline gelen Sex & The City; Dört yakın arkadaş olan Carrie, Samantha, Charlotte ve Miranda’nın özel hayatlarını ekrana taşıyan film, şehirli ve profesyonel kadınların dertlerine ve aşk hayatlarına odaklanıyor. Altı yıl ekranda kalan dizi daha sonra iki film ile beyaz perdeye taşınmıştır.

Oyuncular:Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon

Müdür:alan taylor

12. Ayak Hareketi (2021-2023)

IMDb Puanı

Özet: Farklı kişiliklere sahip olan Cihan ve Vedat, varlıklı bir iş adamının yanında çalışmaktadır. Görev odaklı Vedat ve Z kuşağı Cihan, iş dışında bir apartman toplantısına katılmak ve köpek kaçırmak için işverenlerinin işlerini yapmaya çalışırken kendilerini beklenmedik durumların içinde bulurlar.

Oyuncular:Çağlar Çorumlu, Güven Murat Akpınar

Müdür:Caner Özyurtlu

11. Andropoz (2022-)

IMDb Puanı

Özet: Andropause, orta yaş krizindeki bir adamın hayatına odaklanır. Evli ve iki çocuk babası olan tuhafiyeci Yusuf, 50’li yaşlarının başında orta yaş krizine girer. Yaşlanan vücudunu giyinen Yusuf, hem dış görünüşünü hem de yaşam tarzını değiştirmek ister. Yusuf’un en büyük hayali Meryem’le evlendiği günden beri yaşadığı evden çıkıp deniz kenarında bir eve taşınmaktır. Hayalini gerçekleştirmeye çalışan Yusuf, evi almaya çalışırken kendisini beklenmedik durumların içinde bulur.

Oyuncular:Engin Günaydın, Tamer Karadağlı, Derya Karadaş

Müdür:Taylan Kardeşler

10. 2 Beş Parasız Kız (2011-2017)

IMDb Puanı

Özet: Aynı restoranda çalışan Max ve Caroline birbirinden çok farklı ama birebir çalışma ortamında olması gereken iki garsondur. Maks; Caroline kaba, sokaklara alışık, kendine pek güvenmeyen ve hayattan pek bir şey beklemeyen bir karaktere sahipken; Max’in aksine hırslı ve kendine güveniyor. Ne de olsa, zamanında oldukça düzgün bir yaşam tarzı sürdü, ancak işler değiştikçe kendini bir garson olarak buldu.

Oyuncular:Kat Dennings, Beth Behrs, Matthew Moy

Müdür:Don Scardino

9.Seinfeld (1989 – 1998)

IMDb Puanı

Özet:Dizi, Jerry Seinfeld ve arkadaşları George Costanza, Elaine Benes ve Cosmo Kramer’in komik günlük maceralarını konu alıyor.

Oyuncular:Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Michael Richards

Müdür:Andy Ackerman

8. Büyük Patlama Teorisi (2007-2019)

IMDb Puanı

Özet: Hoş (ama yavaş düşünen) bir genç kız, iki akıllı ve takıntılı ev arkadaşıyla karşı dairede buluştuğunda ne olur? The Big Bang Theory, iki inek MIT Doktora araştırma görevlisinin, sıradan bir garson, sarışın bir güzel olan Sheldon ile mahalle çıkarlarından bahsediyor.

Oyuncular:Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco

Müdür:Mark Cendowski

7. Ofis (2005 – 2013)

IMDb Puanı

Özet: Burası Dunder Mufflin Kağıt Şirketi. Sıradan görünen ama alışılmadık derecede eğlenceli bir ofis. Güce aç bir işveren, farklı kişiliklere sahip çalışanlar, 9-17 ortasına kadar tamamlanması gereken işler ve modern dünyanın en vazgeçilmez unsuru ofis hayatı! Ama Michael Scott sıradan bir işveren değil; Hileleri çalışanları tarafından anlaşılmayan çalışanlarının gözünde kaba, sevimsiz, sınır bozucu, ırkçı, cinsiyetçi ve verdiği hiçbir sözü yerine getiremeyen işveren ama aslında o bir komedyen, bir dost, hayırsever…

Oyuncular:Rainn WilsonJenna FischerJohn Krasinski

Müdür:Paul Lieberstein

6. Rick ve Morty (2013-)

IMDb Puanı

Özet:Bu yetişkin dizisi, çılgın bilim adamı Profesör Rick ve torunu Morty’nin tuhaf ve tehlikeli orta boyutlu yolculuklarını konu alıyor.

Oyuncular:Spencer Grammer, Justin Roiland, Sarah Chalke

Müdür:Juan Jose Meza-Leon

5. Çağdaş Aile (2009-2020)

IMDb Puanı

Özet: Bir aile düşünün. Daha genç hoş bir karın ve babası olmaya çalıştığın oğlun var. Birbirinden sorunlu üç çocuğu olan kızınız ve eşiyle birlikte evlat edinmeye karar vermiş eşcinsel oğlunuz. Elbette böyle bir aile portresi mizahtan başka bir şey değildir.

Oyuncular:Ed O’Neill, Julie Bowen, Sofia Vergara

Müdür:Gail Mancuso

4. Ersan Kuneri (2022-)

IMDb Puanı

Özet: 70’lerin erotik sinemasında büyük başarı yakalayan Erşan Kuneri, farklı türler denemeye karar verir. Kuneri, sektörden partnerleri Alev, Altın Oran, Miki Muammer, Seyyal, Kaya Akın, Firdevs ve Payro Kemal ile birlikte farklı sinema türlerini denemek için harekete geçiyor.

Oyuncular:Cem Yılmaz, Nilperi Şahinkaya, Uraz Kaygilaroğlu

Müdür:Cem Yılmaz

3. Kime (2021-)

IMDb Puanı

Özet: Kendilerini çeşitli talihsizliklerin ve garip olayların içinde bulan iki yakın arkadaşın hikâyesini konu alıyor. Zamanlarının çoğunu ortada geçiren Yılmaz ve İlkkan, sürekli tartışan iki yakın arkadaştır. Sıradan bir hayat sürmelerine rağmen kendilerini her zaman hayatlarını zorlaştıracak olayların içinde bulurlar. Küçük bir olayı büyük bir olaya dönüştürmeyi başaran Yılmaz ve İlkkan, zamanla işleri çekilmez hale getirmede ustalaşırlar.

Oyuncular:Feyyaz Yiğit Çakmak, Kıvanç Kılınç, Ahmet Kürşat Öçalan Öçalan

Müdür:Ömer Sinir

2. Annenle Nasıl Tanıştığım (2005-2014)

IMDb Puanı

Özet: Ted, Manhattan’dan 27 yaşında bir mimardır. Hukuk fakültesinde okuyan Marshall en yakın arkadaşıdır ve Lily adında dokuz yıldır birlikte olduğu bir kız arkadaşı vardır. Ekibin son üyesi Barney Stenson, benzersiz, takım elbise seven bir kadın avcısıdır. Marshall, Ted’e bir gün Lily’ye evlenme teklif edeceğini söyleyince, bekar olmak istemeyen Ted çok kızar. Ancak evliliğin rastgele biriyle olmayacağına ve hayatının gerçek aşkını bulacağına inanmaktadır. Tam bu sıralarda, Robin Scherbatsky ile tanıştığında How I Met Your Mother’ın sıkı beşlisi tamamlanmış olur.

Oyuncular:Josh RadnorJason SegelAlyson Hannigan

Müdür:Pamela Fryman

1. Arkadaşlar (1994-2004)

IMDb Puanı

Özet: Tüm zamanların en popüler sitcomlarından biri Seinfeld’di, diğeri ise şüphesiz Friends’ti. Çocukluk arkadaşları Monica ve Rachel, Monica’nın ağabeyi Ross, Ross’un üniversitedeki oda arkadaşı Chandler… Chandler’ın asistan arkadaşı Joey ve Monica’nın eski arkadaşı Phoebe. Geçmişleri bir biçim ve mekanda kesişen bu 6 arkadaşın yeme içmeleri daha öteye gitmez. Müthiş mizah ve dostluk bağlarının iç içe geçtiği dizideki karakterler, 10 döneme yayılan hikaye boyunca seyirciyle birlikte büyüyüp olgunlaşıyor.

Oyuncular:Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow

Müdür:Martha Kauffman

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu