Haber

Eskişehir, Bilecik ve Yalova’da sağlık çalışanları İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etti

Devlet Memurları Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) üyeleri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimliği önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Eskişehir Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Filistin’de yaşananlara kayıtsız kalamayacaklarını belirtti.

Gazze’de soykırım yapıldığını ve dünyanın gözü önünde insanlığın katledildiğini vurgulayan Köksal, şu ifadeleri kullandı:

“Sivil binalar, hastaneler, ibadethaneler bombalanıyor. Ambulanslar vuruluyor. Çocuklar, kadınlar, yaralılar, sağlık çalışanları ölüyor. Gazze’de hastane, ilaç, doktor yok. Yoğun bakımdaki bebekler çaresiz. İnsan sağlığına hizmet eden kurum ve hastanelere saldırılıyor, “Bunu yapmak insanlık dışıdır. Savaşlar da dahil olmak üzere her dönemde hastaneler saldırıya uğramayan en korunaklı alanlar olarak kabul edilmiştir. İsrail tereddüt etmeden hastanelere saldırıyor. Bu saldırılar insanlık ayıbıdır.”

Bilecik

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan Sağlık-Sen üyeleri ve sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan sendikanın Bilecik Şube Başkan Yardımcısı Metin Gülhan, İsrail’e küfretmek ve haklı olana destek vermek için bir araya geldiklerini söyledi. Ezilen Filistin halkının davası.

Gazze’de bebek, çocuk, kadın ve sivillerin katledildiğini belirten Gülhan, şunları söyledi:

“Bu soykırımı görmezden gelmemiz mümkün değil. Şu ana kadar Gazze’ye atılan bombaların miktarı 12 bin ton oldu. Gazze’de insanlık dünyanın gözü önünde katlediliyor. Bebeklerin parçalanmış bedenleri yüreklerimizi parçalıyor, Çocuğunun cesedini bacağına yazdığı yazıyla bulan babanın acısı ciğerlerimizi yakıyor. Öldürülen annesini anıyor: “Saçından onu tanımlayan kızın çığlığı yüreğimizi acıtıyor.”

yalova

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Sağlık-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim Özer, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa, Kudüs ve Gazze için toplandıklarını belirtti. bombardıman, vurulan ve yıkılan hastanelerdeki bebekler ve şehit olan sağlık çalışanları. .

İsrail’in Gazze’de savaş suçu işlemeye devam ettiğine dikkat çeken Özer, “Sivillere ve masum insanlara yönelik saldırıları nefretle kınıyor, hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz. ” söz konusu.

Uluslararası toplumun, Avrupa’nın, Batı medeniyetinin, insan hakları örgütlerinin ve Dünya Sağlık Örgütü’nün yaşananlara sessiz kaldığını belirten Özer, “Bu vahşeti görmeyenler yazıklar olsun. Bombalamaya göz yumanlar yazıklar olsun” dedi. İsrail’den ikiyüzlülükle yararlananlar utansın.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu