Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi: Kızılay kan bedelini yüzde yüz artırdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kızılay23 Mart itibarıyla bir torba kanın fiyatının 502 TL’den 980 TL’ye yükseltilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“FİYATI YÜZDE BİR YÜZDE ARTIRIN, FİNANSAL İŞLERİ ARTIRIN”

İlgezdi, şunları kaydetti: “155 yıllık devlet kurumu Kızılay, halktan aldığı kanı KDV’si sıfır ürün olarak hastanelere ücretsiz satıyor. Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın ‘Verdiğimiz kanı boşa harcıyoruz’ açıklamaları SGK’nın insan hayatına bakış açısını ve Kızılay’ın kurumsal kimliğini yansıtması Skandallarına yenilerini ekleyen Kızılay, bir torba kan fiyatına zam yaparak SGK’ya büyük bir mali yük getiriyor. Kan saklama şartlarını haklı çıkararak yüzde yüze yakın zamla 502 TL’den 980 TL’ye.Bu durum kabul edilemez.Açtığı yaralar artık sarılamazken yapılan bu saldırı vicdansızdır.

“BİR ÇANTA KAN 502 TL OLDU, 980 TL OLDU”

Özel Hastanelerde tedavi gören hastalarımız, sağlık hizmetlerine ekonomik erişimleri olduğu için uygun fiyata kan almaktadırlar. Vatandaşların kamu hastanelerinde kan parası olmadığını savunan Kızılay, bir şeyi gözden kaçırıyor veya yok sayıyor. 502 TL değerindeki bir torba kanı 980 TL’ye yapan Kızılay, bu parayı SGK’dan yani devletten toplayarak vatandaşın cebinden çıkarıyor. Devlet kurumları vatandaşın vergileriyle dönmüyor mu? Bunu Kızılay yetkilileri bilmiyor mu sokaktaki bir çocuğa sorsanız anlarlar mı? Kısacası Kızılay dolaylı da olsa kan bedelini vatandaşın cebinden çıkarmanın yolunu bulmuştur.”

“11 İLİMİZDE EN ÇOK İHTİYAÇ VAR OLDUĞUNDA YÜKSEK YUKARI”

Kızılay’a olan güvenin sarsılmasına rağmen alternatifi olmayan bir kuruluş olduğu için kan bağışı davetini de yineleyen Akkuş İlgezdi, şöyle devam etti: “Kahramanmaraş depreminde yaşanan çadır skandalını unutmadık. Kan stoklarının azaldığına dair tartışmalar son dönemde gün yüzüne çıkmamışken, Kızılay Genel Lideri ve kurumla ilgili şüpheli ticari bağlantı iddiaları apaçık ortadayken, iki ay önce büyük bir doğal afet yaşandı. 11 ilimizde en çok ihtiyaç duyulan şeyin kan olduğu gerçeği ortadadır, böyle bir dönemde SGK üzerinden kanın artması yağmur yağarken şemsiye satılmasına örnektir.SGK’yı boşaltmak vatandaşlarımızı ücretsiz sağlık hizmetlerinden mahrum bırakmak demektir. sağlık hizmetlerini piyasalaştıran bu anlayışın tam tersidir.”

Kaynak: ANKA / Güncel

habernazilli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu