Ekonomi

Bakan Uraloğlu tarih vererek açıkladı: Mart ayında yer teslimini yapacağız.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi’ açılış töreninin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) düzenlenen ‘U-Fest’ (Ulaşım Şenliği) programına katılarak stantları gezdi. Daha sonra ‘KTÜ’den Başarı Hikayeleri’ programında öğrencilerle buluşan Bakan Uraloğlu, KTÜ’den mezun olma serüvenini anlattı.

BAKAN URALOĞLU ÜNİVERSİTE MEZUNİYET SERÜVENİNİ ANLATTI

Doktor olmak yerine inşaat mühendisi olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, şöyle konuştu:

“Hiçbir çabanın, emeğin karşılıksız kalması mümkün değildir. Kendi adıma söyleyeyim, bu çabamın karşılığında dünyadaki tüm ödülleri aldım. Yaz aylarında 3-5 ineklik küçük sürülerde çoban olarak çalıştım. Liseyi bitirdim, okumaya hiç niyetim yoktu.. Sınava girmek için girdim ve en az puanla öğrenci alan KTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünü tercih ettim. 18. tercihimle geçtim. Sonra fizik bölümünden mezun olanların sadece akademik kariyer yapabileceklerini öğrendim ve tamam dedim. 1 yıl oturup ders çalışabileceğim bir yer kazanmam lazım. Bunun üzerine kaydımı dondurup üniversiteye gittim. Ağabeyimin tavsiyesi ile dershaneye gittim ve tekrar tercihimi yaptım.Bu sefer tercihlerimde KTÜ Tıp ilk sırada yer aldı.Babam da tercihlerime baktı ve “İnşaat yazmamışsın” dedi. . Daha sonra tercihlerimin arasına inşaatı da ekledim ve gazetede yayınlanan kendi koduma baktım. Tıp fakültesine girmem gerekirken inşaat bölümünü kazandığımı gördüm. Önceki kaydımdan dolayı 50 puan silindi. Neyse biz ‘kader’ dedik ve süreci kabul ettik. Aynı zamanda kardeşim ve ben üniversitede okuyorduk, babamın iş durumu pek uygun değildi ve okulu uzatma lüksümüz yoktu. 1988 yılında KTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduk.”

‘MART AYINDA YERİNİ TESLİM EDECEĞİZ’

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin ilk yerli uydusu Türksat 6A’nın mart ayında teslim edileceğini belirtti. “Uzayda 5 iletişim ve 3 gözlem uydumuz var. Halen Türkiye’deki TAI tesislerinde üretimine devam edilen Türksat 6A uydumuzu bitirmek üzereyiz. İnşallah Mart ayında siteyi teslim edeceğiz. İnşallah haziran ayında Amerika’daki Space X fırlatma rampasından uzaya göndereceğiz. Yerli ve milli bu uydunun ömrünü 15 yıl olarak tahmin ediyoruz. “Bununla Orta Doğu ve Afrika’daki belirli bölgeleri kapsayacağız.”söz konusu.

‘ALPER GEZERAVCI HEPİMİZİN GURURUNDADIR’

Bakan Uraloğlu, ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunun gurur kaynağı olduğunu kaydetti. “Alper Gezeravcı ile hepimiz gurur duyuyoruz, onu ilk Türk astronot olarak uzaya gönderdik. İnşallah bundan sonra daha da iyi olacağız” dedi.Sözlerini kullandı.

Program sonunda KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Bakan Uraloğlu’na karakalem portresinin yer aldığı tablo hediye etti. Bakan Uraloğlu, U-FEST’te hediyelerin dağıtıldığı çekilişi düzenleyerek öğrencilere kulaklık hediye etti. Bakan Uraloğlu, üniversitedeki sınıf arkadaşlarıyla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu