Teknoloji

B-SUV Segmentinin Yenilikçi Yıldızı: Kona’nın Türkiye Serüveni Başladı

Hyundai, bugün Türkiye’de satışa sunduğu Kona modeli ile B-SUV segmentine yeni bir tasarım ve teknoloji yaklaşımı getiriyor. Yeni Kona’nın tanıtımı dün Gürcistan’ın Batum kentinde yapıldı. Bu özel etkinlikte Kona’nın yenilikçi tasarımı ve üst düzey teknolojik özellikleri ile ilgili detaylar basın ve otomobil tutkunları ile paylaşıldı.

İç dizayn

Bir önceki nesle göre 60 mm daha uzun dingil mesafesi, 77 mm daha uzun diz mesafesi ve ikinci sıra koltuklarda 11 mm daha yüksek baş mesafesi ile sınıfının en uygun fiyatını sunuyor. İkinci sıradaki banket açıklığının ise 1.402 mm ile sınıfının en geniş iç hacmine sahip olduğu açıklandı. Bu sayede Hyundai Kona, uzun yolculuklarda ve günlük kullanımda bile konforlu bir deneyim sunarken, yolcu konforunu da maksimuma çıkarıyor.

dış dizayn

Hyundai, hızla yükselen B-SUV segmentinde tüketicilerin ilgisini çekebilmek için yeni Kona modelinde farklı tasarım öğeleri ve üst düzey sürüş dinamikleri sunuyor. Önde ve arkada pürüzsüz bir görünüm sağlayarak dikkatleri üzerine çeken Kona, çizgi şeklindeki aydınlatma grubuyla köpekbalığı benzeri burun tasarımından hafif eğimli bagaj kapağına kadar çarpıcı bir silüet sunuyor.

B-SUV’nin sportif karakteri, entegre ön ve arka farlara sahip çamurluk ekleriyle daha da vurgulanıyor. Kama oranlı yan paneller, tavan çizgisinden arka spoylere uzanan karakteristik krom şeritle geliştirilmiştir. Özel olarak tasarlanmış çok kollu 18 inç jantlar, Kona’nın tüm versiyonlarında bir ilk olarak sunuluyor ve otomobilin çekici görünümünü tamamlıyor.

Yeni elektrik son çeyrekte gelecek

Hyundai, elektrifikasyon alanında standartları yeniden belirleyen tamamen elektrikli versiyonu ile 2023 yılının son çeyreğinde müşterilerinin beğenisine sunmayı planlıyor. Kona modeli ile B-SUV segmentinde daha aktif rol oynamayı hedefleyen Hyundai, zengin donanım seçenekleri ve akıllı teknolojileri ile tek gövde altında 3 farklı motor tipi sunuyor.

Hyundai Kona’nın fiyatı ne kadar?

Türk tüketicisi yeni Kona modelinde 4 farklı motor seçeneği ile karşılaşacak. İçten yanmalı yakıtlı motor seçenekleri, 120 bg (200 Nm tork) gücüne sahip 1.0 litre T-GDi Elite DCT ile başlar. Daha fazla performans arayanlar için 198 beygir güce (265 Nm tork) sahip 1.6 T-GDi N Line modeli öne çıkıyor. Yeni Hyundai Kona 1.0 T-GDi Elite versiyonu 1 milyon 612 bin TL, 1.6 Hybrid versiyonu 1 milyon 795 bin TL ve Kona 1.6 T-GDi N Line versiyonu 1 milyon 612 bin TL fiyat etiketi ile satışa sunulacak. 1 milyon 826 bin TL fiyat etiketi.

Kullanıcılar yakıt ekonomisine önem veriyorsa, birleşik 141 PS güç ve 265 Nm torka sahip 1.6 litrelik GDi Hibrit versiyonunu seçebilecekler. Turbo versiyonlarda 7 ileri Çift Konsept Şanzıman (7DCT) kullanılarak performans ve verimlilik sağlanırken, hibrit versiyonda 6 ileri Çift Konsept Şanzıman (6DCT) kullanılıyor. Hyundai Kona, N Line versiyonunda dört tekerlekten çekiş ile gelirken, diğer seçenekler önden çekişli olarak satın alınabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu