Ekonomi

Ata tohumları saçılır

ANTALYA (İGFA) – Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yerel kalkınma projeleri kapsamında çiftçilere hibe ettiği Çet tohumları boy verdi. Büyükşehir Belediyesi bu proje ile kullanılmayan arazileri tarıma kazandırmayı ve çiftçiye destek olmayı hedefliyor. Ayrıca bu proje ile cenin tohumlarının gelecek nesillere aktarılması da hedeflenmektedir.

Ata Tohumları Yüzünüzü Güldürür

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Dairesi Başkanlığı bağışlanan ket tohumlarını yerinde inceledi. Ziraat Yüksek Mühendisi Hatice Parlak, “Atalık tohumları toprağımızla alakalı olup, genellikle glüten oranı çok düşük, besin maliyeti yüksek tohum çeşitleridir. 7 çeşit cet tohumu dağıttık. Geçen yıl kasım ayında 130 çiftçimize 20 ton kenevir tohumu dağıttık. En çok dağıtımını yaptığımız buğday çeşidi ise akçalıbasan buğdayı oldu. Dekara ortalama 500-600 kg verim alıyoruz. Maddi kaygılardan dolayı ekinlerini gübreleyemeyen vatandaşlar için oldukça verimli bir buğday olacak gibi görünüyor. Muhittin Önderimizin yerel kalkınma projesi kapsamında da bu tür takviyeleri üreticilerimize sağlamaya devam edeceğiz.”

Çiftçiler Tohum Temelinden Memnun

Korkuteli ilçesine bağlı Avdan Mahallesi’nde çiftçilik yapan Süleyman Kemi, bağışlanan cet tohumundan memnun olduklarını belirterek, daha az maliyetle daha fazla verim alabileceklerini söyledi. Kemi, “13 dönümlük tarlama Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bağışladığı akçalıbasan buğdayını ektim. Başakların yumurtlama ve paslanma gibi sorunları yok gibi görünüyor. Çivilerin doluluk oranı ve verimi oldukça iyidir. Sadece taban gübresi kullanarak yüksek verimli bir ürün elde ettim. Aldığımız ata tohumları sayesinde gelecek yıl için tohumlarımızı ayırabiliyoruz. Genç bir çiftçi olarak Başkan Muhittin Böcek’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kuraklığa Dayanıklı Tohum

Elmalı ilçesine bağlı Akçay Mahallesi sakini Hasan Demir de cet tohumlarının gelecek nesillere ulaştırılması için temellerin devam etmesini istedi. Demir, “Bağışlanan atalık tohumları Aralık ayının ilk haftasında ektik. Bahar yağışlarının bol olmasıyla birlikte mahsulümüz çok verimli. Ata tohumları kuraklığa, barınmaya ve hastalıklara dayanıklı oldukları için çok önemlidir. Gelecek yıl için tohum ayırma şansımız da var. Bu sayede her sene tohum almak zorunda kalmıyoruz. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu