Haber

AK Partili Çelik: Türkiye mülteci kampı değil, dönüş olacak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CNN Türk yayınına katılarak soruları yanıtladı.

Muhalefet mitinglerine yapılan saldırılar için “B” “Sebebi ne olursa olsun şiddetin her türlüsünü kınıyoruz” diyen Ömer Çelik, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “seçim gecesi dışarı çıkmayın” demekle suçladı.

Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

GÜVENLİK ÇALIŞMASININ BAŞLANGICINDA: Sandığı gerçek bir şekilde kuruyoruz ve gerçek bir şekilde işletiyoruz. Ortada istenen, gece gündüz bu saldırıları konuşmamızdır. Polis en önde ama biz siyasetçiler olarak bunu hep gündeme getirirsek seçim çalışmasını kaçırırız. Ufak tefek açıklamalar dışında sağduyunun korunmaya çalışıldığını görüyoruz. Terör örgütleri her seçimde açıkça bunları söylüyor. Seçim öncesi Polis ve MİT tam bir uyum içinde. Halkın bildiği ya da bilmediği birçok şey sıradan işlerde engelleniyor.

Türkiye BİR GÖÇMEN KAMPI DEĞİL: Bu göçmenler burada sonsuza kadar kalmayacak, Türkiye bir mülteci kampı değil. Bu noktada bu kişilerin can güvenliği sağlandıktan sonra geri dönüşler olacaktır. Bahsettiğimiz mekanizmalara bakarsanız, son 6 ayda büyük bir paradigma değişimini de ortaya koyuyorlar. Liderler zirvesinde Suriye meselesinin normalleşmesini konuşuyoruz. O aşamada göçmenlerin dönüşü için değerli bir aşamaya gelmiş olacağız. Onurlu bir dönüş… Türkiye tarih boyunca ölümden kaçanlara kucak açtı, normalleşmeyle birlikte onurlu ve gururlu dönüşler sağladı.

BU PARALEL BİR YAPIDIR: Masadaki bir taraf özelleştirme politikalarını desteklerken diğer taraf desteklemiyor. Diyelim ki anlaşılamadı ve masadan biri kalktı, ne olacak? Hayatta hiçbir sorun teorik olarak çözülemez. Bu Türkiye’yi krize sokacak bir modeldir. 20 yıllık bu siyasi tecrübemiz var. Bu bir eşbaşkanlık modelidir. Bur paralel bir yapıdır. Bahsettiğiniz şeyin anayasal düzende karşılığı yoktur. Paralel bir yapıdır. Bu model herkese bakanlık pozisyonu vermek için üretilmiş bir modeldir. “Bu bir kumar masası,” dedi biri masadan kalkarken. 2 gün sonra nasıl masaya oturdu, neyi kabul etti, bu hala meçhul. Devlet işlerine nasıl bakılacak? Ürettikleri bu model bir ülke yönetme modeli değildir. Buradan hiçbir şey çıkmaz. (HABER MERKEZİ)

sereflikochisar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu