Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği Başkanı YusufGünay, Trakya Üniversitesi mesken sahipliğinde düzenlenen Yeşil Güç Çalıştayı’nda ‘Enerjide Dönüşüm ve Yeşil Hidrojen’ başlıklı bir sunum yaptı.
Günay, global ısınmanın 1,5 santigrat dereceyi aşması durumunda, 1 milyar insanın iklim göçmeni olacağını söyledi.
“DÜNYA İKLİM KRİZİYLE KARŞI KARŞIYA”
Günay, dünyanın global ısınmaya bağlı değerli bir iklim kriziyle karşı karşıya kaldığını vurguladı.
Fosil yakıtların kullanımının, sera gazı salınımını artırdığını hatırlatan Günay, güneş ve rüzgar üzere yenilenebilir kaynaklarla güç üretiminin artırılması gerektiğine dikkati çekti.
Günay, global ısınmanın önlenmesi için önlem alınmadığı takdirde dünya genelinde pek çok olumsuzluğun yaşanmaya devam edeceğini lisana getirdi.
“KÜRESEL ISINMAYLA GAYRET, SON DERECE ÖNEMLİ”
Küresel ısınmanın dünyayı tehdit ettiğini hatırlatan Günay, şunları kaydetti:
Küresel ısınma şayet bu halde devam ederse 2070 yılında dünyanın 3’te 2’si yaşanmaz hale gelecek. Global ısınma 1,5 santigrat dereceyi aşarsa 1 milyar insan iklim göçmeni olacak ve göç etmek zorunda kalacak.
O yüzden global ısınmayla uğraş etmek, son derece değerli. Son periyotta yaşadığımız sel, yangın ve doğal afetleri görüyoruz ve bunları, daha evvel yaşadıklarımızdan çok daha farklı hallerde görüyoruz.
“ENERJİ TÜKETİMİNİN YÜZDE 80’İ FOSİL YAKITLARDAN SAĞLANIYOR”
Günay, iklim kriziyle çaba konusunda Türkiye’nin de taraf olduğu 2015 Paris İklim Muahedesi’nin imzalandığını, 2021’de de Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın uygulanmaya başladığını kelamlarına ekledi.
Dünyanın yeşil dönüşüme muhtaçlığı olduğunu vurgulayan Günay, “Dünya genelinde güç tüketiminin yüzde 80’i hala fosil yakıtlardan sağlanıyor. Yenilenebilir güç kullanımı yüzde 12, nükleer güç kullanımı yüzde 8 oranında.” diye konuştu.
More Stories
Pentagon’a davet: Transseksüel askerleri ordudan ihraç edin
ABD’de 50 yaş altı bireylerde görülen kanser hadiseleri arttı
Avrupa Birliği’nden ABD’ye 95 milyar euroluk misilleme hazırlığı